Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Egy amerikai üzletasszony tette az első ajánlatot a Weinstein Company produkciós cég megvásárlására. Maria Contreras-Sweet, aki az Obama-adminisztráció idején a kisvállalkozásokért felelős hivatal vezetője volt, nők vezetésével akarja életben tartani a szexuális zaklatással és erőszakkal vádolt Harvey Weinstein és fivére alapította vállalatot – jelentette a Wall Street Journal (WSJ).

MTI

Az amerikai napilap birtokába jutott az a levél, amelyet Contreras-Sweet a cég igazgatótanácsának küldött. A levelet november 8-án keltezték, a vételi ajánlat összegét nem tartalmazza. A pénzügyi befektetők kilétét sem ismerteti, de a többségük nő – írta a WSJ. A produkciós cég folytathatná tevékenységét és mind a 157 alkalmazottját megtartanák. A jelenlegi két társelnöknek, a Weinstein-fivéreknek azonban távozniuk kellene. 

Levelében Contreras-Sweet arról írt, hogy “mély hatást gyakoroltak rá a közelmúltban feltártak”, és a “cég átszervezése egy nők vezette vállalkozássá inspiráció lenne az iparág számára, és egy új modellt jelentene arra, hogy lehet egy szórakoztatóipari vállalat sikeres, miközben méltósággal és tisztelettel bánik alkalmazottaival”. Annak a reményének adott hangot, hogy a többségében nők alkotta igazgatótanács megváltoztatja a cég nevét. Ígéretet tett arra, hogy létrehoznak egy pénzügyi alapot, az elbocsátott társelnök, Harvey Weinstein áldozatai számára, és mediátorok segítenék a peres ügyek elrendezését.

Contreras-Sweet korábban megalapította a Latin-Amerikára összpontosító ProAmerica Bankot, jelenleg a Sempera Energy cég igazgatótanácsának tagja, de nincs média és szórakoztatóipari tapsztalata, befektetése. A WSJ tudni véli, hogy a Weinstein-cég megvásárlását mérlegelte az A&E Networks, a Lions Gate Entertainment Corp., és a Metro-Goldwyn-Mayer Inc. A vállalat tárgyalásokat folytat a Colony Capital alapkezelővel, de nem jutottak eddig egyezségre. Utóbbi azonnali tőkeinjekciót ígért a produkciós cégnek.

A Weinstein Co. október elején azonnali hatállyal elbocsátotta társelnökét, Harvey Weinsteint, akit szexuális zaklatással és erőszakkal vádoltak meg többen. A Colony Capital a tőkeinjekciót az után ajánlotta fel, hogy a botrány miatt számos partnere – köztük az Amazon – megszakította az együttműködést a Weinstein Co.-val. A Hatchette Book könyvkiadócsoport is megszüntette együttműködését a Weinstein Books könyvkiadóval.

Fotó: inc.com


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •