Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Egy amerikai befektetőcég, a Providence Equity Partners lett a Sziget Kulturális Szervezőiroda többségi tulajdonosa – jelentette be a Sziget Kulturális Szervezőiroda.

061.hu

A Sziget Kft. közleménye szerint megállapodás született arról, hogy az egyik vezető globális tőkealap, a Providence Equity Partners stratégiai befektetéssel segíti a Sziget fesztiváljainak fejlesztését, valamint támogatja a cég azon ambícióját, hogy márkáit globális szinten is megjelenítse.

“A befektető bár többségi tulajdont szerez, az eddigi tulajdonosok jelentős tőkehányadot és a menedzsmentjogokat is megtartják, illetve a jelenlegi csapat látja el továbbra is a portfólióban található fesztiválok, a Sziget fesztivál, a Balaton Sound, a Telekom VOLT Fesztivál, a Gourmet Fesztivál és a Gyerek Sziget operatív vezetését”

– írták. Gerendai Károly alapító közölte,  az elmúlt években sok megkeresést kaptak mind pénzügyi, mind szakmai befektetőktől, de a legszimpatikusabb a Providence ajánlata volt. Hozzátette, olyan pénzügyi partnerre volt szükségük, amely segít megvalósítani régebb óta tervezett projekteket.

“A Providence pénzügyi forrásai és nemzetközi háttere, kiegészülve a mi csapatunk szakértelmével még erősebb pozícióba hoz minket, megnyitva olyan új növekedési lehetőségeket, amelyek korábban nem lettek volna lehetségesek”

– fogalmazott az ügyvezető. A cég operatív működéséért továbbra is az alapító Gerendai Károly és a Sziget többi tulajdonosa felel: Takács Gábor változatlanul a nemzetközi projekteket vezeti, míg Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert a Telekom VOLT Fesztivál és a Balaton Sound igazgatói, valamint a Szigethez kötődő fesztiválok zenei programjait irányítják. A jelenlegi menedzsment csapatot támogatni fogja James Barton, aki a Creamfields fesztivál alapítója és a LiveNation elektronikus zenei igazgatója volt, valamint Paul Bedford, a Cream Group korábbi pénzügyi igazgatója.

A Providence 47 milliárd dolláros befektetést kezel a klasszikus tőkebefektetéstől a hitelezésig 1989 óta, eddig több mint 150 vállalatban hajtott végre befektetéseket, és a média, a kommunikáció, az oktatás és az IT iparágak egyik vezető tőkealapja – áll a közleményben.

fotó: faktor.hu

 


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •