72 esztendős korában elhunyt a Harry Potter szereplője, a félóriás Hagridot alakító Robbie Coltrane.  A tragédiáról ügynöke, Belinda Wright számolt be: Ügyfelem és barátom, Robbie Coltrane október 14-én, pénteken elhunyt. Páratlan tehetség volt – olvasható a nyilatkozatban, amiből nem derült ki, mi okozta a színész halálát. 

061.HU

Kizárólag annyit árult el a 40 éves Wright, hogy Coltrane családja – húga, két gyermeke és azok édesanyja – megköszönte a larberti Forth Valley Royal kórház szakembereinek munkáját. 

A skót származású Coltrane 1950. március 8-án született, legfontosabb filmjeiként a 8 Harry Potter mozit és 2 James Bond filmet tartanak számon. 1979-ben kezdődött pályafutása, az IMDb szerint egészen 2020-ig volt aktív, 3 éve pedig elnyerte a British Academy Television Awards díját a Cracker című filmben nyújtott alakításáért.

J. K. Rowling, a Harry Potter könyvek írója a Twitteren, egy közös fotóval emlékezett meg a színészről, akit búcsúsoraiban páratlan tehetségnek nevezett: „Elképesztően tehetséges volt, én pedig nagyon szerencsés, hogy ismerhettem, dolgozhattam, nevethettem vele. Legmélyebb részvétem a családnak, és mindenek előtt a gyermekeinek” – fogalmazott az írónő.

Színésztársa, a Harry Potter- filmek főszereplője,  Daniel Radcliffe közleményben idézte fel a közös munkával töltött évek emlékeit:

“Robbie volt az egyik legviccesebb ember, akivel találkoztam, tett róla, hogy gyerekként mindig legyen miért nevetnünk a felvételek helyszínén. Különösen jó érzés visszagondolni arra, amikor a Harry Potter és az azkabani fogoly forgatásán Hagrid kunyhójába húzódtunk egy órákig tartó zivatar elől, történetekkel és viccekkel szórakoztatta a társaságot. Szerencsés vagyok, amiért találkozhattam és együtt dolgozhattam vele, és elszomorít a távozása. Hihetetlen színész és kedves ember volt.”