Holtan találták Homonnay Gergelyt Rómában. A magyar baloldali aktivista holttestét egy San Giovanni-ban található klubban fedezték fel, szilveszter után – számolt be róla a római sajtóra hivatkozva a Blikk.

061.hu

A roma.corriere.it azt írja, hogy az 46 éves férfi élettelen testét egy török fürdőben találták meg, a rendőrség pedig kábítószernek minősülő anyagokat foglalt le.

Homonnay Gergely neve nem volt ismeretlen itthon, és bár az író-aktivista egy ideje Rómában élt, közösségi oldalán gyakran osztotta meg politikai hangvételű posztjait. A politikába egyébként a 2018-as áprilisi választás után kapcsolódott be; a későbbi baloldali tüntetések egyik főszervezője volt. Homonnay Gergely magát liberális gondolkodónak vallotta.

A római sajtó beszámolója szerint Homonnayra a klub vezetői találtak rá – meztelenül – , aki ekkor még életben volt, és bár azonnal segítséget kértek, a mentők már nem tudták újraéleszteni. A portál azt írja, az író halálát valószínűleg szívleállás okozta. Az orvosok egyékbként erőszakra utaló nyomokat nem találtak a holttesten, így az kizárható, hogy megölték, azonban a felmerülő kérdéseket a boncolás fogja tisztázni majd. Homonnay személyes tárgyai között viszont kábítószernek minősülő anyagok kerültek elő, amik nem kizárt, hogy összefüggésbe hozhatók a halálával.