Életének 69. évében, szerdán elhunyt Paudits Béla, Jászai Mari-díjas színész – közölte a gyászhírt Facebook-oldalán a Story magazin.

061.hu

A lap közösségi oldalán olvasható bejegyzés szerint a 68 éves színészt múlt héten pénteken szállították kórházba súlyos állapotban, miután otthonában agyvérzést kapott.

A Blikk azt írta, a művész utolsó napjaiban már senkit sem ismert fel, fél oldalára lebénult és beszélni sem tudott. Paudits Béla évek óta szenvedett különböző betegségekben: gyomorfekéllyel megműtötték, a sebe azonban elfertőződött, később bélcsavarodás miatt szenvedett.  Televíziós műsorok vendégeként és a vele készült riportokban többször is hangoztatta leromlott egészségi állapotát, valamint hogy nélkülözöttsége miatt az elmúlt években súlyos anyagi problémái adódtak és belefáradt az életbe.

Haláláról gondozója értesítette a lapot. Paudits Béla 1949. augusztus 19-én született Budapesten. 1968 és 1972 között a Színház- és Filmművészeti Főiskolán tanult, 1986-ban pedig elvégezte a Vendéglátóipari Főiskolát is.

1972 és 1974 között a József Attila Színház, 1974 és 1983 között a Madách Színház tagja; 1983 és 1985 között, illetve 1997-től szabadúszó volt. 1993 és 1997 között Torontóban élt. 1993-ban Jászai Mari-díjjal tüntették ki.

Paudits Bélát számos tévéfilmben láthatta a közönség. Főbb színpadi szerepei:

Osrick (Shakespeare: Hamlet); Fusz Antal (Molnár: Egy, kettő, három); Charley (Thomas: Charley nénje); Borbélysegéd (Molnár: Harmónia); Károly (Hubay-Vas-Ránki: Egy szerelem három éjszakája); Moncrief Algernon(Wilde: Bunbury); Giliszta Jack (Brecht-Weill: Mahagonny tündöklése és bukása); Borracchio (Shakespeare: Sok hűhó semmiért); Mr. Oxenby (Harwood: Az öltöztető); Quaxo (Rice-Webber: Macskák); Bábu (Sobol: Gettó); József (Rice-Lloyd Webber: József és a színes, szélesvásznú álomkabát); Konferanszié (Kander: Kabaré).