Emeli Sandé világhírű brit soul és R&B énekesnő és dalszerző először lép fel Budapesten. A magyar rajongók 2018. február 18-án, a Papp László Budapest Sportarénában láthatják a koncertet.

061.hu

A kiváló hangú énekesnő és dalszerző gyermekkora óta zongorázik, énekel, 11 évesen már megírta első dalát is. A középiskola alatt benevezték egy tehetségkutató versenyre, melyet megnyert, és egyből különböző ajánlatokkal bombázták a kiadók. Ezeket azonban mind visszautasította, mert inkább a tanulmányaira szeretett volna koncentrálni. Az orvosi egyetem mellett sem hagyta abban a dalszerzést, klubokban zongorázott és énekelt. A nagyközönség 2009-ben, Chipmunk rapper Diamond Rings című felvételén találkozhatott vele először, a zeneipar is ekkor figyelt fel rá, szerződést kapott, ezért úgy döntött, felfüggeszti tanulmányait.

Első önálló kislemeze 2011 augusztusában jelent meg Heaven címmel. Közreműködött Professor Greennel a Read all about it, a Labyrinth zenekarral pedig a Beneath your beatiful című dalban. A skót énekesnő Our version of events című első önálló lemezével 2012-ben debütált, amely elsöprő sikert aratott: több héten állt az első helyen, és a legnagyobb példányszámban eladott album lett az Egyesült Királyságban, olyan híres slágerekkel, mint a Daddy, a My kind of love vagy a Next to me. Ugyanebben az évben fellépett a londoni olimpia nyitó- és záróünnepélyén. Néhány évet várni kellett második stúdiólemezére (Long live the Angels, 2016), amely rögtön a második helyen startolt az Egyesült Királyságban kiadott albumok ranglistáján. A zene ügyéért tett szolgálatai miatt pedig Erzsébet királyné a Brit Birodalom Rendjének tagja (MBE) címmel tüntette ki.

Sandé manapság sem csupán lemezeket készít és koncerteken lép fel: írt már dalokat Cher Lloydnak, Alicia Keys-nek, Tinie Tempah-nak, Rihannának, Leona Lewisnak és sok más neves és elismert énekesnek. Ő az a művész, aki ugyanannyira szeret komponálni, mint énekelni. Mély mondanivalójú dalszövegeit csodálatos hangja teszi teljessé, lenyűgöző jelenség a színpadon, mindenkit elvarázsol. 2018-as budapesti koncertjén elhangzanak majd a legnagyobb slágerei, ének és zongorajátékával élőben is elkápráztatja a magyar közönséget.

Hétfőtől lehet jegyet vásárolni, itt.

fotó: standard.co.uk