A külhoni magyarlakta térségekben és a Magyarországon dolgozó zeneipari szereplőket köti össze az 1. Kárpát-medencei Zeneipari Találkozó, melyet szerdán és csütörtökön tartanak meg az A38 Hajó fedélzetén, a Hajógyár szervezésében.

MTI

Az elsődleges kulturális közeg ma a popkultúra, ennek minőségelvű segítése – de nem tartalmi meghatározása – ezért az állam feladata lehet – hangsúlyozta a konferenciát megnyitó Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, a Magyar Kultúráért Alapítvány (MKA) kuratóriumi elnöke. Mint hozzátette, a magyarul beszélők ugyanazokat a kulturális kódokat élik meg Pozsonytól Székelyföldig, de a tágabb közép-európai térségben is hasonló a kulturális háttér. Az MKA egyik célja ezért a magyar popkultúra közép-európai piacának visszaépítése – közölte.

Dénes Adél, a Petőfi Kulturális Ügynökség könnyűzenei igazgatója elmondta, hogy az ügynökség feladata az egyes zeneipari szektorok magyarországi és határon túli szereplőinek összekötése, ennek érdekében a jövőben is rendszeresen megrendezik a Kárpát-medencei Zeneipari Találkozót.

A vezető képen a Sin Seekas zenekar /Forrás: a38.hu/