2016 májusában a Papp László Sportarénában ad koncertet az egyik legismertebb filmzeneszerző, az Oscar-díjas német, Hans Zimmer.

HVG.hu

Az 58 éves komponista tinédzserkorában hagyta ott Németországot London kedvéért, ahol főként újhullámos zenekarok billentyűseként kezdte zenei karrierjét. Kisebb-nagyobb angol filmek után aztán 1988-ban került a hollywoodi filmek közelébe, akkor az Esőember filmzenéjével Oscarra is jelölték.

A következő években olyan filmekhez írt zenét, mint a Thelma és Louise vagy a Tiszta románc, de a legnagyobb sikert az 1994-es Az oroszlánkirály zenéje jelentette neki, amiért meg is kapta az Oscar-díjat, ráadásul olyanok elől vitte el a díjat, mint a Forrest Gump zenéjét szerző Alan Silvestri vagy A remény rabjaiért jelölt Thomas Newman.

Ezt követően már végképp beindult a karrierje, azóta 8-szor jelölték az Akadémia díjára, aKinek a papné (1996), a Lesz ez még így se! (1997), Az őrület határán (1998), az Egyiptom hercege (1998), a Gladiátor (2000), a Sherlock Holmes (2009), az Eredet (2010) és legutóbb aCsillagok között (2014) zenéjéért.

Idén egyelőre csak a Chappie-ben hallhattuk a munkáját, de hamarosan A kis herceg és a Batman Superman ellen is az ő filmzenéjével fog futni.

Első európai turnéján Budapestet is útba fogja ejteni, a Papp László Budapest Sportarénában 2016. május 11-én ad koncertet szimfonikus zenekara kíséretében.