Eltűnt a legjobban kereső, Hollywoodban szereplő kínai színésznő, Fan Bingbing. Senki sem tudja, hol van a filmsztár, mióta adóelkerüléssel vádolta meg őt a hatóság.

061.hu

Fan Bingbing hirtelen eltűnésének politikai okai lehetnek – írja a Blikk. A kínai kormányt ugyanis régóta zavarják a rengeteget kereső filmsztárok: az állam úgy véli, a jól keresők hírességek inkább a pénz imádatára mutatnak rá ahelyett, hogy az alapvető szocialista értékek tiszteletére tanítanák az embereket.

A filmsztárról, mióta megvádolták, semmi biztosat nem lehet tudni, senki sem tudja hol van. Fan Bingbing utoljára július 1-jén jelent meg a nyilvánosság előtt egy gyerekkórházban, és a közösségi média-profiljai is némák július 23. óta. Azután tűnt el, miután a kínai, állami irányítású média elkezdte befeketíteni a színésznő nevét, a hatóságok pedig adóelkerüléssel vádolták meg őt, mondván: kettős szerződést írt alá, hogy így bújjon ki a kínai adószabályok alól.

Bingbing szerepelt az X-Men: Az eljövendő múlt napjaiban, és nemrég jelentették be, hogy ő lesz a hollywoodi, 355 című, James Bond-jellegű női kémfilm egyik főszereplője is.

Fotó: variety.com