Ugyan vezetői megbízása még nem járt le, mégis keringenek olyan pletykák színházi körökben, hogy menesztik Eszényi Enikőt, és Rudolf Péter kerülhet a helyére – írta meg a Bors. A lap szerint sem a vezetési stílusával, sem a zaklatási ügy kezelésével nincsenek megelégedve.

Bors

Hiába tűnik úgy, hogy már elült a Marton László körüli zaklatási ügy, színházi körökben mégis még mindig ez a téma: azt suttogják, Eszényi Enikő is belebukik a Vígszínház főrendezőjének botrányába. A Bors információi szerint már az utódja is megvan: Rudolf Péter. Nem olyan egyszerű azonban váltás, mivel még nem járt le Eszényi megbízatása, nem lehet csak úgy elmozdítani a helyéről. Rudolf Péter lehetséges kinevezése azért is érdekes, mert Eszényivel korábban barátok voltak, együtt jártak főiskolára, együtt játszottak a színpadon és a filmvásznon, amíg aztán valami megromlott közöttük.

A lap megkereste Eszényi Enikőt, de csak azt a választ kapták, hogy „ahogy eddig is, úgy a továbbiakban is a Vígszínház vezetése változatlan módon és formában végzi a feladatait. A színház működésére, fenntartására vonatkozó, bárki számára elérhető szabályozásokra és intézkedésekre vonatkozó kérdései kapcsán kérem, tekintse át a Budapest Főváros Önkormányzat, mint fenntartó hatályos rendelkezéseit, szerződéseit, amelyek a honlapunkon is elérhetőek.” Rudolf Pétert sikerült telefonvégre kapni, azonban ő sem erősítette meg a pletykákat, azt mondta: “döbbenten hallom ezeket”, nem tudott arról, hogy Eszényit menesztenék.

fotó: Dömölky Dániel/szinhaz.hu