A termékeny káosz után eljött a rendszerezés ideje. Megjelent egy 15 számos demókollekció Prince dalaiból, melyeket mások – pl. Sinead O’Connor, The Bangles vagy Kenny Rogers – vittek sikerre, de ezúttal maga az énekes adja elő úgy, ahogy szerette volna, ha azok napvilágot látnak.

PZL –061.hu

Gondolom, a Prince Originals covernek nem örült volna, ezt az artworkot még az a doki is szégyellte volna, aki rendszeresen felírta a szintetikus fájdalomcsillapítóit, ami végül is megölte a zseniális zenészt. Az anyag nagy része kiadatlan felvételekből áll, olyanokból mint Sex Shooter, Manic Monday, You’re My Love, Nothing Compares 2 U… – szóval hatalmas slágerekből, így az album egy különleges szerzői válogatásalbum, amikről bár tudtuk, hogy Prince írta azokat, valójában nem kötöttük hozzájuk, hiszen a Manic Mondayt meghallva csak a szexi csajok jutottak eszünkbe, de Prince valahogy nem. Ugyanez a helyzet a Nothing Compares 2 U-val. Ez nem állt jól Prince-nek, jobb is volt hogy a hisztérika, Sinead O’ Connor futtatta be. Egyébként elképesztő energiák feszítik az anyagot, olyan, mintha valaki pótcselekvésből írta volna, hogy elterelje permanens erekciójáról a figyelmét.

A Sex Shooter egy akkora tesztoszteron funk, már a groove-okra is rá kéne tenni a 18-as karikát, és tényleg nem a sznobéria mondatja velünk, de Prince előadásában a dal ezerszer nagyobbat robban, mint a Apollonia 6 nevű csajbanda felvételén. Ugyanez áll a Morris Day And-féle Jungle Love-ra. Prince verziójában ez is turbo-funk üzemmódban hallható, ugyanakkor a Bangles-nek jobban áll a Manic Monday, mint a Hercegnek. Bár Prince is kimondottan feminim alkat, de vannak olyan dalok, amik csak csajoknak állnak jól. Ez áll a Nothing Compares 2 U-ra is, amit a meglehetősen fiús, kopaszra nyírt Sinead O’ Connor adott elő meggyőző játékerővel. A valódi erekciót a nem is a mélyen átélt, túlfűtött előadásmód idézi elő, hanem a zseniális, a maguk nemében hibátlan kompozíciók briliáns,a hangszerelés, és a lefegyverző hangszeres tudás.

Prince
Originals
Warner
15 szám 70 perc