Jó hír a kétkerekű közlekedés szerelmeseinek, hogy a pozsonyi kezdeményezésű Bikes in Town idén nemzetközi vizekre evez és a legelső állomásuk május 20-án  a budapesti Impostor lesz. A Bikes in Town megmozdulás magában rejt egy motorkiállítást és egy motorépítő versenyt is, de a szervezők elsősorban a városi motorozás és az ahhoz köthető életérzést népszerűsítik. A szervezésben pedig ki más lenne a szlovák mocisklub segítségére, mint a magyar The Cafe Club Budapest és az IRON and WIND klubok.  

SZFA- 061.hu

A Bikes in Town fontos eleme a motorépítő restauráló verseny, ahol minden ország első három helyezettje díjazásban részesül, és részt vehet a Pozsonyban megrendelésre kerülő döntőben, ahol szakavatott zsűri kiválasztja a nemzetközi dobogósokat is. A budapesti rendezvény az egyedi, épített, vintage motorok körül forog, de  szerephez jutnak a helyi tervezők, dizájnerek, művészek, a kávézás és a gasztronómia is. És persze nem maradhat el a végéről egy fergeteges buli sem. 

Török Geri, az esemény egyik főszervezője, a The Cafe Club alapítója a 061.hu kérdéseire lemesélte, hogy a  rendezvény célja a motorozás népszerűsítése, a hazai és külföldi motorépítők bemutatása. “Szeretnénk teret biztosítani a még ismeretlen, otthon “titokban” mesterkedő “szakiknak”. Emellett fontos célja a rendezvénynek a közösségépítés is, összehozni a hasonló érdeklődési körrel rendelkező embereket, hogy barátságok, vagy akár üzleti kapcsolatok is születhessenek.”

Geri hangsúlyozta, hogy vannak itthon hasonló, adott esetben nagyobb szabású rendezvények is, de azoknál teljesen elvész az emberközpontúság, amit a szervezők szeretnének megtartani. “Végső soron ez az egész rólunk, emberekről szól, a motorok csak egy-egy közös platformot biztosítanak. Magyarországon nem annyira elterjedt az a motoros stílusvonal (az épített és vintage motorok), amiben a The Cafe Club Budapest és az Iron and Wind tevékenykedik. Szeretnénk megerősíteni ezt az irányzatot és segíteni az ez iránt érdeklődőket az évek során kialakult kapcsolatainkkal. Mindig lesz egy hiányzó alkatrész, egy lehetetlennek tűnő munka, amit nem biztos, hogy megtalálsz az eBay-en, de közben ott pihen a “szomszédod” garázsában a polcon. “

A rendezvény május 20-án szombaton, délután 2 órakor városi gurulással kezdődik az Impostor elől, a közös motorozás után pedig kezdetét veszi a kiállítás és motorépítő verseny. Az éhség csillapításáról a Baotiful foodtruckja illetve az Impostor grillrácsain hamburgereket sütő szakácsok gondoskodnak. A Racer Beans kávésbrigádja mindenkit ellát a napi koffeinadaggal, hogy bírják estig a bulit. Emellett a vendégek megismerkedhetnek motoros márkák képviselőivel, illetve hazai dizájnerekkel, vagy épp a Beyond The Standard csapatával, az extrém túrák szervezőivel. Az emberi erővel hajtott kétkerekűek kel is találkozhatsz a Cycle Me Home projekt jóvoltából. Az eredményhirdetés után fellép a Panel Surfers és a Bahama Káosz mutatja meg mi a rock és a roll. 

Fotók: Bikes in Town FB

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]