A főváros XIV. kerületében található Róheim-villa felújítására, majd a Magyar Corvin-lánc Testület és a Magyar Corvin-lánc Iroda elhelyezésére egymilliárd forint biztosításáról határozott a kormány, 2017. június végi határidővel.

MTI

Az erről szóló határozat a legfrissebb Magyar Közlönyben jelent meg. A határozat szerint a kormány felkéri a nemzetgazdasági minisztert, hogy a villa felújítása, a Corvin-lánc Testület és a Corvin-lánc Iroda odaköltöztetése érdekében gondoskodjon egymilliárd forintnyi forrás rendelkezésre állásáról, valamint készítsen előterjesztést az idei többletforrások biztosítása érdekében. A határidő az idén szükséges kiadások biztosítására szeptember 15-e.

A költségek ütemezése a következőképpen alakul: 2015-ben 100 millió forintot, jövőre 700 millió forintot, 2017-ben pedig 200 millió forintot biztosítanak “a felmerülés ütemében”. A kormány felkéri a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. útján tegye meg a szükséges intézkedéseket a Róheim-villa felújítása és a felújítást követően annak a Corvin-lánc Testület és a Corvin-lánc Iroda elhelyezése céljából, “az állami vagyonra vonatkozó jogszabályok szerint történő hasznosítása érdekében”. A felújítás határideje 2017. június 30., ezt követően költözik a két szervezet az épületbe.