Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Gyermekkoromban az egyik kedvenc elfoglaltságom volt, hogy virágot szedtem a házunk udvarán vagy az erdőben. A növényekből aztán koszorút vagy virágcsokrot formáztam és édesanyámnak, nagymamámnak, vagy barátnőimnek adtam. Aztán idővel a friss, naturális kreációkat felváltották a bolti csokrok. Ám, amikor múlt héten a megnyitón beléptem a Wild Flower Barba (WFB) ismét feléled a szívemben a vadvirágok iránt érzett csodálat. Ez a virágbolt merőben más mint a melegházakban nevelt növényekkel kereskedő üzletek. Itt nincs flancos csomagolópapír, csillámspré vagy óriás színes masni, kis túlzással élve csupán az anyatermészet. A megnyitón az üzlet egyik megálmodójával, Klenovszki Mimivel beszélgettem. 

SZABÓ FRUZSINA ANNA- Nullahategy

Mitől más a Wild Flower Bar, mint egy átlagos virágüzlet?
A stílusunktól, amelyre jellemző az, hogy letisztult, őszinte, kócos-bozontos,  természetes.És az alapanyagoktól, amelyek erdőben, kertben, mezőn termő virágok és zöldek. A mi kis vadvirágos popup-unk szeretne egy nyugi-sziget lenni a városban, ahova jó betérni bármikor.

Wild Flower Bar virag viragbolt uzlet vadviragok viragkoto 2015.11.20 foto-horvath peter gyula

Honnan szerzitek be az alapanyagokat?
Az alapanyagok egy részét mi magunk termesztjük vagy szedjük, illetve igyekszünk hazai termelőktől, őstermelőktől vásárolni Magyarország egész területéről: pl. erdészetekből, gazdaságokból őstermelőkön keresztül,  Pest megyei virágföldekről, Szeged-Szőreg környéki, dabasi virágtermelőktől, budaörsi kertészetből.

A Bar szó hallatán sokat megzavarodhatnak, tulajdonképpen ez esetben mit jelent?
Több jelentéssel bír: egyrészt a bolton belül van egy “virágbár”-unk, ahol te magad válogathatod össze, hogy mi kerüljön a csokrodba. Másrészt, hogy még teljesebb legyen a “slow life” élmény, soul food falatokkal és a lelket simogató italokkal is készülünk: kóstolhatsz nálunk például ehető sarkantyúkavirágos szendvicset, borágós pitét vagy jázminteát, keserű narancsvirágos italt is

Wild Flower Bar virag viragbolt uzlet vadviragok viragkoto 2015.11.20 foto-horvath peter gyula

Amikor megálmodtátok az üzletet, kikhez szerettetek volna szólni?
Azokhoz a nagyvárosi, rohanó hétköznapokban élő lányokhoz, nőkhöz, akik vágynak az erdő, a “vadvirágok” illatára, a levelek, a zöldek színes látványára Azokhoz, akik akár saját magukat szívesen meglepnék egy csokor friss virággal, hogy hangulatosabb legyen az otthonuk. Azoknak, akiknek megdobban a szívük, ha egy bájos csokorban kamillát, tulipánt, tátikát csempészünk, akik szeretik a textúrák és formák kócos bujaságát. És azoknak, akik mindezt szeretik ajándékba adni: fiúk a szerelmüknek, lányok a barátnőjüknek, az anyukájuknak, a kolléganőjüknek. Mindemellett események és helyszínek “felvirágoztatásával”  – brand launch, sajtóesemény, esküvő, kollekció fotózás, magazin fotózás, étterem, kávézó dekoráció is foglalkozunk.

Wild Flower Bar virag viragbolt uzlet vadviragok viragkoto 2015.11.20 foto-horvath peter gyula

A slow life mit takar a Wild Flower Bar esetében? Mi inspirált titeket abban, hogy eszerint a személet szerint kezdjetek egy vállalkozásba? 
Kata és én is a rohanó mindennapokat éltük sokáig a nagyvárosban, és saját igényünkből fakad a WFB megvalósítása: egyre többet mentünk túrázni, kirándulni, és egyre erőteljesebben vágytunk a természet harmóniájára magunk körül.

Wild Flower Bar virag viragbolt uzlet vadviragok viragkoto 2015.11.20 foto-horvath peter gyula

Most ismét reneszánszát éli a rózsa, hatalmas csokrokkal találkozunk lépten- nyomon a legváltozatosabb módon csomagolva. Mit gondolsz a trendi órási csokrok mellett hogyan tud érvényesülni a vadvirág?
Szerintem semmi baj nincs a hatalmas rózsacsokrokkal, de aki valami másra vágyik – az erdő, a mező vagy a nagymama kertjének az illatára, a növények természetes kuszaságára, az őszinte színekre, mint pl. a búzavirág kékje vagy a dália bordója, akik kicsit hasonlóan gondolkodnak, mint Kata és én, annak tudunk mi alternatíva lenni.

Fotók: Horváth Péter Gyula

 


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •