Minden eddiginél erősebb és színesebb mezőny állt össze az idei Nagy-Szín-Pad! tehetségmutatójára – mondta Fülöp Zoltán, a verseny egyik alapítója és főszervezője szerdán az M1 aktuális csatornán.

MTI

Mint kifejtette, a mintegy száz tagú előzsűri által kiválasztott 12 induló között egyaránt vannak jó ideje létező vagy frissen alakult formációk, és a zenei stílusok tekintetében is meglehetősen sokszínű a kép.

“Amikor két évvel ezelőtt a tehetségmutató versenyt elindítottuk, kicsit aggódtunk, lesz-e minden évben utánpótlás a magyar könnyűzenében, mindig lesz-e elég friss, izgalmas és tehetséges zenekar, amelyet bemutathatunk. Mostanra bebizonyosodott, hogy igen” – jelentette ki Fülöp Zoltán.

Az idei tehetségmutató április 23-án indul, a résztvevők tizenkét napon át adnak egymás után önálló koncertet a fővárosi Akvárium Klubban. A Nagy-Szín-Pad! 2016-on a Bagossy Brothers Company, a Bohemian Betyars, az Esti Kornél, Freddie (Fehérvári Gábor Alfréd), a Fran Palermo, a Mangooz and the Magnet, a Marge, a Passed, a Run Over Dogs, a SuperStereo, a Szabó Benedek és a Galaxisok, valamint a Zaporozsec méri össze tudását.

“Olyan zenekarokat versenyeztetünk, amelyek már megléptek egy bizonyos szintet, jelen vannak a hazai klubéletben, vannak klipjeik és fellépnek fesztiválokon is” – hangsúlyozta Fülöp Zoltán. Mint kifejtette, tapasztalataik alapján nemcsak azok karrierjét tudjuk segíteni, akik megnyerik ezt a versenyt, hanem azokat a zenekarokat is, amelyek már megmutathatták tudásukat. A főszervező megemlítette a 2014-es mezőnyben szerepelt Halott Pénzt, amely akkor nem került a fináléba, ám azóta Magyarország egyik legkeresettebb együttesévé vált.

A VOLT Produkció, a Sziget Szervezőiroda, a Petőfi Rádió és a Petőfi TV által közösen szervezett Nagy-Szín-Pad! április 23-án a Bagossy Brothers Company koncertjével indul, a tehetségmutató döntője május 15-én lesz. A verseny továbbjutóiról, győzteseiről a közönség és egy 25 fős szakmai zsűri közösen dönt.