“Vannak absztrakt álmaim, amelyekben formákat és színeket látok, és ezek az álmok valahogy most valóra váltak”- ezekkel gondolatokkal nyitotta meg első önálló kiállítását Pierce Brosnan május 21-én Los Angelesben. A tárlat megrendezésére második felesége, Keely Shaye Brosnan újságíró biztatta, és a a So Many Dreams (Oly sok álom) címet viseli.

061.hu

A 70 éves ír–amerikai egykori Bond-sztár elmondta, hogy korábban memoárjai megírásával is próbálkozott, de azt unalmasnak találta, a festészettel azonban rátalált arra a művészetre, amellyel önmagáról vallhat. Brosnan még írországi gyermekkorában kezdett érdeklődni a vizuális művészetek iránt.

A nyolcvanas évektől, amikor már Los Angelesben élt és dolgozott, nagy hatással voltak rá a város művészei. Be is szerzett minden felszerelést, hogy maga is festeni kezdjen, de a vásznak a szekrényben végezték. Csak akkor fordult igazán a festészethez, amikor 1987-ben kiderült, hogy felesége, Cassandra Harris ausztrál színésznő daganatos betegségben szenved. A képek mindkettejük számára felszabadító hatással voltak – mesélte.

Harris 1991-ben elhunyt, de Brosnan nem hagyta abba a festést. A kiállítás megrendezésére második felesége, Keely Shaye Brosnan újságíró biztatta.

Számos képe azokból a rajzokból bontakozott ki, amelyeket telefonálás közben firkálgatott – mesélte. Ezek közül a rajzok közül is válogattak a kiállítás anyagához, egy külön falat szenteltek nekik.

A kiállítás megnyitása egybeesett 70. születésnapjával. Mint mondta: ezzel ajándékozta meg önmagát.

„A So Many Dreams szerelmi történet azokról a nőkről, akik hatással voltak az életemre, a gyerekeimről és színészi munkámról”

– tette hozzá.

A színész-festő elmondta, hogy más művészeti ágak iránt is érdeklődik, kerámiával, szobrászattal és fafaragással is meg akar próbálkozni.