Május 9-10-11-én az Akvárium Klub ad otthont Fábry Sándor összművészeti one man show-jának. Az Etűdök rókafűrészre című realista revüről a Pesti TV Politikai Hobbista című műsorában is szó esett, a beszélgetést alább megnézhetik.

061.hu

„Végy néhány pimasz képet drMáriástól, kutyuld-kavard őket egy jókora LED-falon, hintsd meg az egészet Fábry-javával, adj alájuk slágert, indulót, grúz népdalt, Kvantanamerát és Getnót, csivirintve-csavarintva, vízbe mártva s kicsavarva Váczi Eszter és a Quartet előadásában! Tedd élővé a képeket Vári Bence táncosainak, azaz a Varidancenek segítségével! Főzz mindebbe olyan bohócokat, mint az opálos tekintetű Bozó Andrea, Tóth Jocó és Friedenthal Zoltán, az alternatív szcéna bajnokai, továbbá Szőke András, a taliándörögdi Nurejev…” – szól az invitáció Fábry Sándor eddig soha nem látott összművészeti előadására, amely a showman műfajmegjelölése szerint egy dadaista revü.

Az előadás alapja a négy évvel ezelőtt megjelent Etűdök rókafűrészre és fröccsöntött szarkára című könyv, amelyben Fábry Sándor drMáriás alkotásaihoz írta le gondolatait történetekben, széljegyzetekként, kommentárokként, poénokként, töredékekként, illetve tartott szintén poénos tárlatvezetéseket. Innen jött az ötlet, hogy ebből születhetne egy darab. 

“Az Akvárium nagytermében egy óriási LED-falon jelennek majd meg drMáriás képei, s ezek a képek megmozdulnak, kiteljesednek, színpadra keverednek, színészek, táncosok énekesek teszik elevenné a festményeket” – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjúban Fábry Sándor, hozzátéve, az album száznegyven képe nem fog felbukkanni a színpadon, tíz-tizenkét jelenetet terveznek, azok sem mind kapcsolódnak a könyvhöz.

Az előadásban politikusok és történelmi alakok jelennek meg, úgy mint Lenin, Sztálin, Che Guevara, ugyanakkor szerepet kap benne Madonna és Berki Krisztián is.

Az előadás szereplői: Fábry Sándor, Váczi Eszter, Szőke András, Nagy Kriszta Tereskova, Bozó Andrea, Friedenthal Zoltán, Tóth Jocó és a Varidance. Rendező: Csizmadia Tibor

Vezető kép: Fábry Sándor (fotó: Katona Vanda)