Három elvetemült operarajongó csapat szombat este 11-kor adott randevút a Hajós utcai művészbejárónál. Egyéjszakás műhelymunkát követően vasárnap reggel fél nyolcra tízperces etűdök születtek az Opera nagyszínpadára: a Shakespeare-évad okán a Szentivánéji álom, az Othelló és a Rómeó és Júlia.

CSETE BORBÁLA- 061.hu

A május 9-hez legközelebb eső hétvégén az Operaház másodszor adott otthont az Aczél András által szervezett éjszakai vetélkedőnek. Az idei résztvevők között többen tavalyi tapasztalt játékosként tértek vissza. Egy éjszakára az Opera számos terme nyílt meg mindazok előtt, akik vállalták, hogy pár óra leforgása alatt végighaladnak az úton, ami egy-egy balett- vagy operaelőadás bemutatójához vezet. 

A ráhangolódást pazar jelmezek segítették. Fájó élmény lehetett a reggeli visszaadásukkor a következő feladat, a díszletvászon festésének következményeivel szembesülni a ruhákon.

Opera 012-HPGy

A Szentivánéji álom dzsungelharcát Henry Rousseau naív erdőábrázolásai ihlették – és negyven perc alatt valóban megszületett egy értékelhető színvilág és kompozíció. Teljesítendő feladatok és szórakoztató, inspiráló programbetétek színesítették az éjszakát, tartották fenn a szunnyadni nem hagyó játékkedvet: elsőként hárfa-fuvola kamarazene Shakespeare-dallamokkal. 

Opera 04-HPGy

Nádasdy András balettmester balettrúd mellett a készülő előadásokhoz kulcsmozdulatokat tanított youtube-diszkós zenére. Pihenő betétként igazán intim közelségből az Opera színpadán a fehér hattyú pas de deux-je volt megcsodálható, majd  Röser Orsolya Hajnalka, az Operaház magánénekese adott énekórát, tökéletesítette a kórusok skálázását. A reggeli szabadulás előtt egy Shakespeare munkásságát taglaló kérdéssor, az összpróba, majd a bemutató várta az egyre hősiesebb játékosokat. A győztes szkeccs, a Szentivánéji álomról egy balul sikerülő főpróba izgalmait mutatta be, a jellemző széthúzó improvizációk igazán autentikus keretbe ágyazódtak. A zsüri kiemelte a sikerült színészi pillanatokat, meglepően kerek, friss és színes produkciók születtek.
 
No gallery template found!