Írország képviseletében indulna John Lydon és zenekara, a Public Image Ltd az idei Eurovíziós Dalfesztiválon. A punklegenda Sex Pistols egykori frontembere feleségéhez írt dalt.

MTI

A Hawaii című szám szerelmes levél Norához, aki csaknem 50 éve a felesége és Alzheimer-kórban szenved – közölte hétfőn hivatalos oldalán az énekes.

“A dal mindenkihez szól, aki kemény időkön megy keresztül élete útján egy hozzátartozójával. Egyben annak a reménynek az üzenete, hogy a szeretet végül mindent legyőz”

– fogalmazott a 66 éves Lydon, aki a hetvenes évek második felében Johnny Rotten néven forgatta fel a zene világát a Sex Pistols punkcsapat élén.

A PiL február 3-án a dublini közszolgálati csatorna, az RTE versenyén öt másik előadó társaságában száll harcba azért, hogy Írországot képviselhesse az Eurovíziós Dalfesztiválon. Lydon szülei Írországban születtek, ő maga brit állampolgár.

Az idei dalfesztivált Liverpoolban rendezik május 9. és 13. között. A házigazda eredetileg Ukrajna lett volna, mivel tavaly az ukrán Kalush Orchestra nyert a Stefania című dallal, ám Kijev az orosz-ukrán háború miatt visszalépett a rendezéstől.