Snétberger és a Tanítványok címmel adnak tavaszi évfolyamzáró koncertet a Snétberger Zenei Tehetségközpont tanítványai és tanárai április 27-én Budapesten a MOM Kulturális Központban.

MTI

A Snétberger Ferenc által összeállított tavaszi évfolyamzáró koncert mindig kiemelt esemény, ahol a felsőörsi központ legtehetségesebb diákjai, legjobb produkciói mutatkoznak be. Snétberger Ferenc mellett több ismert művésztanár és vendégelőadó lép színpadra. A jegybevétellel a központ misszióját támogatják – közölték a szervezők. A programot az alapító Snétberger Ferenc állította össze. A közlemény idézi Snétberger Ferencet, aki elmondta: “a tavaszi koncertre való bekerülés diákjaink számára a legnagyobb kihívás és a legnagyobb elismerés az évben.

Az idei programot nemcsak a komolyzene megszokott könyvtárából állítjuk össze: átiratok vagy ritkábban játszott kamara művek is elhangzanak; a dzsessz, a népzene és a világzenei műfajok mellett pedig megjelennek diákjaink és tanáraink saját szerzeményei, hangszerelései is.”

A koncerten Snétberger Ferenc mellett meglepetés vendégként számos művésztanár, elismert előadóművész mutatja meg a zene és a diákok iránti elkötelezettségét. Mint írják, a Snétberger központ missziója szerint hetedik éve igyekszik határon innen és túl felkutatni a leghátrányosabb helyzetben élő különleges zenei tehetségeket, akik a dzsessz és a klasszikus zene területén kapnak személyre szabott képzést a központban.

Fotó: Béres Attila/mno.hu