Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Június 20-án, a Múzeumok Éjszakáján a divat szerelmeseit várja a Goldberger Textilipari Gyűjtemény. A múzeum ezen az estén Designer aukciót szervez, amelyen a legismertebb hazai tervezők ruháira, kiegészítőire is lehet licitálni. A magyar divattervezők most már külföldön is elismert tagjai rögtön reagáltak a múzeum felkérésére és legjobb darabjaikat ajánlották fel az árverésre. Little black dresstől kiegészítőkön át táskákig, aki akar, kompletten felöltözhet ezen az estén. Az aukciót Winkler Nóra vezeti, aki az esemény szakmai partnere.

Nullahategy

A legismertebb hazai tervezők, köztük Nanushka, USE unused Je Suis Belle és Dora Abodi ruhái és kiegészítői várják a licitálás izgalmaira vágyókat a Goldberger Textilipari Gyűjtemény első Designer aukcióján, ahol igazi különlegességek is felbukkannak. NATI 100% PURE IDEA a Magyar Formatervezési Díj 2014 különdíját nyerte el az aukcióra felajánlott szoknyával, a NAVONA Fashion menyasszonyi ruhája pedig egyedi megrendelésre készült: a Jóban Rosszban című tévésorozatban Szabó Zsófi viselte egy esküvői jelenetben.

Az aukción összesen 37 tétel kerül elárverezésre, amelyhez árverési katalógus készül. A katalógus hamarosan online elérhető a múzeum web és Facebook oldalán, illetve nyomtatott formában a Múzeumok Éjszakáján, a helyszínen. Az árverésből befolyt összeget a múzeum − a textilszakma egyetlen múzeumának − a Goldberger Textilipari Gyűjteménynek népszerűsítésére és ismertségének növelésére fordítja.

Az aukció mellett Magyarország legnépszerűbb bloggerei – Festy, Chaby, Venka és Fanni gardróbja – személyes stílustanácsadással várják a látogatókat, az alkotni vágyók pedig Pandarte workshopon is részt vehetnek, valamint néhány kiállított ruhát kollektív műalkotásként saját ízlésük, kedvük szerint dekorálhatnak.

A Goldberger Textilipari Gyűjtemény Magyarország első kutyabarát múzeumaként ezen az estén is szívesen látja a kutyusokat. Nemcsak női és férfi darabok kerülnek kalapács alá, hanem négylábú kedvenceknek készült designer nyakörvek is, amelyeket két óriás uszkáron tekinthetnek meg az érdeklődők, a büfében pedig „kutyamenü” várja a négylábú látogatókat.

A Nullahategy videója, amely az ebbarát Goldberger Textilipari Gyűjteményben készült, ITT tekinthető meg.

Fotó: Horpáczi Dávid


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •