Idén is a budapesti Árkád ad otthont a DownMall Európa-bajnokság hazai futamának, illetve a leglátványosabb beltéri mutatványoknak február 4-én délután. Már második alkalommal érkezik hazánkba az adrenalint bevásárlóközpontokban hajtó Eastern Gravity csapata.

061.hu

Az extrém bringázás egyik legkülönlegesebb produktuma, a DownMall egy Csehországból indult kezdeményezés, mely Európa-bajnoki futamainak magyarországi állomása tavalyhoz hasonlóan ezúttal is a budapesti bevásárlóközpontban lesz. A versenyt február 4-én, szombaton 13.00 és 17.00 között rendezik.

A hegyekről leszáguldó downhill stílust a plázákban is meghonosító Eastern Gravity csapata hat éve tűzte ki céljaként a beltéri extrémbringás szórakoztatást, amely mára több nagyváros bevonásával, európai versenyrendszerben működik. A 2017-es, budapesti rendezvényen 30 versenyző küzd majd az első helyért, amelyet egy újratervezett és elődjénél technikásabb pályán kell elérniük, négy mozgólépcsőn, egy termetes ugratón, egy szintugráson vagy épp egy negyedcsövön keresztül.

A szórakozást ugyanakkor nem csak a DownMall versenyek garantálják, melyből két teljes futam és egy döntő is vár a látogatókra, hanem BMX és Mountain Bike freestyle bemutatók is. A kategóriánként 4-4 induló három fordulót követően egy nagydöntővel kedveskedik a helyszínre látogatóknak, akik már február negyedike előtt egy héttel készülhetnek az év legnagyobb beltéri bringás eseményére a DownMall tematikájú installációnál.

forrás:PORT.hu

fotó: mozgasvilag.hu