Szerda este az Akváriumban mutatkoztak be a magyar divatvilág jövőbeli reménységei, a Budapesti Divatiskola kilenc végzős hallgatója “kulturális szörfözés” tematikában színes divatshow-val zárta tanulmányait. A 061.hu kedvence Komár Sabrina volt, akit a Lejka Design kapcsán már sokan ismerhetnek. A két- és négylábúaknak készült kiegészítők helyett azonban most Sabrina három saját varrású ruhát vonultatott fel Burlap wrapped soul, azaz a Zsákvászonba burkolt lélek kollekció néven. 

C.N.– 061.hu

Sabrina bevallása szerint mindig is szerette az egyedi kiegészítőket, főleg a táskákat, így öt éve egy gyorstalpaló tanfolyamon megtanult varrni és azóta viszi az egyszemélyes táskás manufaktúrát. Eleinte csak ismerősök találták meg, hogy készítsen nekik is táskát, de neve gyorsan terjedt szájról szájra, most pedig már külföldről is vannak megrendelői. Manufaktúráját szeretné majd egy varrónővel bővíteni, hogy fejlődni tudjon a vállalkozása. Közben nagyot álmodott, és a divat terén is szeretné magát kipróbálni. Ruhái hétköznap is hordhatóak, letisztultak, de valami csavar mindig van bennük. 

Mindannyian vándorlunk, mindannyian tartunk valahová. Egy nagy körforgás részei vagyunk. Ebben a körforgásban mindig van egy lenn és egy fenn. Minden lenn után egy fenn és minden fenn után egy lenn következik. Egy percen, egy órán, egy napon, egy heten, egy hónapon, egy éven, egy életen belül. Tagadhatatlanul úton vagyunk, mind fizikálisan, mind spirituálisan. Az úton sok mindent cipelünk magunkkal: boldogságot, traumákat, régi és új álmokat. Van, amit elhagyunk útközben, van, amit ha akarunk, sem tudunk. Ehhez a filozófiámhoz különböző vándorló népek életét, öltözetét vizsgáltam: természetes anyagok, bő, a vándorlást segítő könnyed fazonok, naturális vagy épp vad színek kavalkádja, praktikus megoldások, a természeti erők elleni védekezés jellemzi őket. Kollekciómat ezen szempontok szerint készítettem, urbánus hatásokkal ötvözve, hogy a mai modern vándorló nő is magabiztosan lépdeljen a saját útján.” – elemezte munkáját a tervező. 

Az este további bemutatkozói:

  • Karsai Ági – kollekciónév: Hush , márkanév: Arch of Titus
  • Kinyik Maya
  • Savic Alexandra
  • Nagy Dominika
  • Kerekes Noémi – márkanév: Minoris
  • Laczházi Valentina
  • Lukács Ági
  • Makra Márti – márkanév: Deep Mood