Hörömpő cirkusz világszám! Budapest szívében, a Fejér György utcában négy hónapja egy mesebeli világ tárta ki kapuit. Nem csalás, nem ámítás: a Zoo Caféban valóban megtörténhet, hogy a látogató a karján pihenő Kaméleon Kázmérral issza kávéját, csincsilla simogatás közben süteményezik vagy egy baráti beszélgetés fültanújaként egy papagáj csücsül a vállára. Felsorolni is nehéz hogy hányféle állat lakik a lokálban, ahol képzett állatgondozó vigyáz rájuk.

SZABÓ FRUZSINA ANNA- Nullahategy

A tulajdonos Boér Gábor szerint Európában is egyedülállónak számít az állatkerti kávézó. “Az ötlet Ázsiából származik. Kiskoromtól kezdve kötődöm az állatokhoz, így kézenfekvő volt, hogy egy ilyen kávézót indítsak. Hogy mitől különleges ez a hely? Az állatkertben találkozhat bárki ezekkel az élőlényekkel, de ott elképzelhetetlen, hogy a kezükbe vegyük és simogassuk őket. “

Ottjártunkkor épp egy hatalmas születésnapos gyerekcsapat érkezett. A vendégek a kilincset kézről kézre adták, így aki biztosan helyet szeretne a népszerű vadregényes helyen, annak ajánlott előre asztalt foglalni.

A videót készítette: Szabó Fruzsina Anna, Dohi Gabriella