Idén első alkalommal szervezték meg a budapesti szórakozóhelyek, klubok, kocsmák és bárok versenyét, a Budapest Nightlife Awards-ot. A megmérettetésben részt vevő közel 100 helyre összesen több mint 10 000 szavazat érkezett. A tizenkét kategória 35 nyertesét óriási bulival ünnepelte a közönség, akik először találkozhattak a Rendes Pénz formációval a lemezjátszók mögött.

061.hu

Elismerték a budapesti éjszakai élet azon legkiemelkedőbb helyeit, amelyek amellett, hogy a magyar fiatalok kedvencei, igazi buli hangulatot biztosítanak a Budapesten szórakozóknak, és kedvelt úti céllá teszik a fővárost a külföldi fiatalok számára. A Budapest Nightlife Awards szervezői online megmérettetésre hívták a szórakozóhelyeket, a bulizó fiatalok pedig lehetőséget kaptak arra, hogy pontozzák törzshelyeiket, és ezáltal hozzájáruljanak az adott hely díjazásához. A klubok, kocsmák és bárok olyan kategóriákban nevezhettek, mint a legjobb kocsma, a legjobb szabadtéri hely, a legjobb koncerthelyszín vagy a legjobb nagy klub. A közönség a nevezőkre a verseny weboldalán, a www.bpna.hu oldalon szavazás útján adhatta le voksait 2015. december 13. és 2016. január 27. között.

A budapesti éjszakát nem csak ezek a helyek teszik különlegessé. A verseny névadó szponzora létrehozta különdíját, hogy rávilágítson a bulik főszereplőire, a szórakozók fontosságára. A Heineken különdíját egy olyan ikonikus személyiség kapta meg, aki nélkül nehezen képzelhető el az igazán jó budapesti buli, és példaértékű egyéniség a fiatalok között. A Heineken Különdíj kategória idei díjazottja Bártfalvi Sándor, a Mary PopKids frontembere.

A díjakat a Fogasházban adták át, ahol a nagyközönség a verseny győzteseit többek között a Rendes Pénz, Marsalkó ’Halott Pénz’ Dávid és Felcser ’punnany massif’ Máté formációjának hatalmas bulijával ünnepelhették.

A díjazottak

Legjobb parti-szervező kategória:

 1. Citymatiné
 2. Next Level
 3. Lavalava

Legjobb borbár kategória:

 1. Divino
 2. Doblo
 3. Apropó

Legjobb kézműves söröző kategória:

 1. Léhűtő
 2. Bestia

Legjobb szabadtéri hely kategória:

 1. Budapest Park
 2. Raqpart
 3. Fröccsterasz

Legjobb koncerthelyszín kategória:

 1. Akvárium klub
 2. Budapest Park
 3. Barba Negra Music Club

Legjobb kocsma kategória:

 1. Aznap
 2. Telep
 3. Liebling

Legjobb romkocsma kategória:

 1. Ankert
 2. Fogasház
 3. Instant

Legjobb bár kategória:

 1. Raktár bár
 2. Badgirlz Barclub
 3. BOB

Legjobb melegbarát hely kategória:

 1. Anker’t
 2. Tütü
 3. KIOSK Budapest

Legjobb kis klub kategória:

 1. VOLT Music Bar@Akvárium
 2. LÄRM
 3. Toldi klub

Legjobb nagy klub kategória:

 1. Akvárium
 2. Tesla
 3. Ötkert

Legjobb vidéki város kategória:

 1. Pécs
 2. Győr
 3. Szeged