Tetszett a cikk?
 •   
 •   
 • 265
 •  
  265
  Shares

Végre megtudtuk, hogy a nagyközönség melyik koncerteket élvezte legjobban 2019-ben, ugyanis lezárult a koncert.hu szavazása. A verseny célja az volt, hogy kiderüljön, a 2019-ben Magyarországon megrendezett koncertek közül melyek voltak a legjobbak a közönség szavazatai alapján. A koncerteken kívül külön kategóriában versenyeztek a zenekarok, énekesek, rendszeresen koncertezési lehetőséget nyújtó szórakozóhelyek, valamint a zenei fesztiválok is.

061.HU

Az év magyar nagykoncertje Ákos Papp László Sportarénás eseménye lett, a külföldi mezőnyben pedig a Backstreet Boys lett a nyertes, 2019 legjobb fesztiválja a Rock Balaton lett, amely tavaly a második helyet már behúzta. Az utóbbi mezőnyben azok a fesztiválok versenyeztek, amelyen 100 000 főt meg nem haladó látogatót regisztráltak, és fő hangsúlyt a koncertek kapják. A fonyódi RockBalaton olyan megmozdulásokkal küzdött a címért, mint a VeszprémFest, a Fishing on Orfű, a Művészetek Völgye vagy épp a Paloznaki Jazz Piknik.

A magyar tenger partján életre hívott rockőrület “száz százalék élő zene, nulla százalék tátogás” mottóval sok éve nyújt menedéket a balatoni dj- szettek és haknicsárdák elől menekülő rockzene és metál hívőknek. A feszt évről évre helyet ad a legnagyobb magyar rocklegendáknak és a feltörekvő fiatal zenekaroknak egyaránt. Az immár nyertes tavalyi RockBalatonon olyan zenekarok dübörögtek, mint a Karthago, Rudán Joe Band, az Apey and the Pea, a Leander Kills, az Ossian, a Depresszió, az AWS, a Pokolgép.

Egyébként idén a balatoni rockfesztet augusztus 13-16 között rendezik meg, és akik már biztosan ott lesznek: Fatal Error, Ossian, Leander Kills, Alvin és a Mókusok és a Kárpátia. 

A szervezők egy Facebook-posztban köszönték meg a lelkes támogatást. “Köszönjük a rengeteg megosztást, köszönjük mindenkinek aki segített abban, hogy a RockBalaton az év zenei fesztiválja lett. a koncert.hu Év koncertje 2019 szavazásán a 100.000 főt meg nem haladó látogatót regisztráló, fő hangsúlyt a koncertekre fektető fesztiválok között.”

A koncert.hu szavazás nyerteseinek teljes listáját IDE kattintva nézheted meg! 


Tetszett a cikk?
 •   
 •   
 • 265
 •  
  265
  Shares