Hajnal óta nem lehet mást hallani vagy olvasni az interneten, a tévében, az újságokban, minthogy 34 év után ismét Oscar díj jutott Magyarországnak Nemes Jeles Lászó, Saul fia című filmjének köszönhetően.  De azért a Filmakadémia gálája több mint szép ruhák, híres színészek és csillogó aranyszobrok sokasága. Mindezeken túl a vacsorának is jelentősége van, amit immár jó ideje az a Wolfgang Puck és csapata szolgáltat, aki Wolfgang Johann Topfschnig néven látta meg a napvilágot 1949-ben Ausztriában, ahonnan pl. Schwarzenegger is származik.

A híres séf pontosan tudja milyen az, amikor valaki a legmagasabb elismerést zsebelheti be, hiszen 2005-ben a Spago Beverly Hills megkapta a James Beard Foundation Outstanding Service Award díját, és 2008-ban nem csak Wolfgang-ot választotta a Culinary Institute of America az év séfjévé, de az étterme megszerezte az első Michelin-csillagot, majd 2009-ben gyorsan a másodikat is.

Nézzük tehát, mindennek fényében, Puck mester mivel lepte meg az idei elit közönséget, köztük az Oscar díjas magyar csapatot, profihoz illően gluténmentes, dió – és mogyorómentes, valamint laktózmentes változatokkal színesítve a menüsort: 

A gála előtt felszolgált falatok (Hors D’Oeuvres): currys csirke-saláta dió mazsola toasttal , kínai csirkesaláta wonton crisppörkölt vörös hummusz a jicama pálcikákkal,  füstölt lazac mousse, uborkán brioche crostini, Au Poivre bélszín, paradicsom, feta és olíva nyárs, garnélakoktél

1. és 2. szinten: mini burgerek vegyes pizzák tonhal tölcsérek

A bárban: gyökérzöldség chipsek, házi készítésű burgonya chips

A 2016 Oscars Governors Ball menüje:

fűszeres tonhal tartár, szezámos miso tölcsér, mini burgerek, érlelt cheddar, remoulade-mártás, füstölt lazac Oscar macesz, pizza-válogatás, grillezett érlelt cheddar, sült paradicsommal, avocado toast retekkel, tengeri sóval és ujjas citrommal, helyi ricottával és saba-val töltött, grillezett füge, sertés húsos táska ponzu-val, tarogyökér taco erdei gombákkal és salsa verde-vel, topogós BiBimBap

Asztali tálak:

házi perec, pimento sajt, 25 évig érlelt gouda, parmezán sajt töltött tojás füstölt paprikával, rozmaringgal pirított diófélék, cayenne, tengeri só és barna cukor, fleur de Sel ropik, poke, sushi & kagyló, rák sziget

Kis tálak – melegsült burgonya kaviárral, csirke pite, fekete szarvasgomba, alma és zellergyökér leves fekete szarvasgombával, sült makaróni és sajt, rizottó zöldborsóval, gombával és zöldborsó levelekkel, wagyu oldalas, karfiol püré, arany mazsola és puffasztott thai rizs, articsóka és sajtos agnolotti, téli fekete szarvasgomba, doveri nyelvhal, édesburgonya, chili, narancsos miso vinaigrette 

Kis tálak – hideg: Bébi cékla, Cara Cara narancsok, baby endívia, arugula és shallot vinaigrette, vágott saláta articsókával, spárgával, radicchio és fehérbabt, hűtött fehér szőlő és mandula gazpacho

Csokoládé büfé: karamellás Oscars nyalóka (GF, NF)csokoládés sütik (NF)kókuszos macaronok (NF)tőzegáfonyás habcsókok (rózsaszín színezék) (GF, NF)macaron torony (pisztácia, ibolya. mangó, csokoládé és málna) (GF)ropogós gyöngy csokoládé katedrálismálna opera (NF)epres pillecukor (GF, NF)levegős banán/eper sajttorta nyalóka, fagyasztva szárított eperrel (NF)rumos “Baba Savarin” málna-zselé (NF)mini yuzu-torta (NF)fekete-csokoládés brownie (NF)tiramisu Push Pop (NF)csokoládé-válogatás: bon-bonok, szeletekepres fehér csokoládé puffasztott rizs Rocher (NF)kalamansi gyümölcs pástétom (GF, NF)tejcsokoládés mogyoróvajas Ring Dingspassion Fruit Mallomars (NF)citromos habcsók-torta nyalóka, vanília-málna Religieuse, csokoládé fountain 

Vegán és gluténmentes fogások: kókuszos Cupcakedupla-csokoládés cseresznyés sütik csokoládés passion réteges szelet, csokoládés keksz, speculoos, banán fagylaltédes taco, pisztáciás babapiskóta, piaci cseresznyemálnás panna cotta, Champagne kaviár, fehér csokoládés Décorvanília és forró fudge sundae

S hogy mindez hogyan is nézett ki részletesen? Hány fő dolgozott mindezen, mennyi alapanyagot dolgoztak fel, s hány pezsgősüveg dugója pukkant el közben, azt jól illusztrálják a következő képek. 

 

Forrás: Dining Guide