Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Folyamatos a Városliget zöldfelületeinek újjáélesztése, már számos ponton megújították a parkot a FŐKERT szakemberei: aszfaltozást, burkolatpótlást, lépcsőjavítást végeztek az idei évben. Emellett a játszóteret is bővítették, és telepítették a régóta hiányolt szökőkutat, illetve a víz levegőztető rendszert is.

nullahategy

A főváros második legnagyobb közparkja, a Városliget jelentős szerepet tölt be a városi lakosság életében, megújítása ezért égető feladat. A Liget Budapest Projekt megrendelésére a FŐKERT 2014 óta folyamatosan végez különböző felújítási munkálatokat a parkban. Az idei kisrekonstrukciók a Városliget legfrekventáltabb részein történtek meg. Összesen 560 m2-en javították a burkolatok minőségét, emellett a Széchenyi Fürdő környezetében további 250 m2-en megszüntették a balesetveszélyes burkolatot. Az eredeti hangulatot megőrizve helyreállították a csónakázó tó rézsűjében elhelyezkedő töredezett lépcsőket is (200 m2-en).

JOD_9832

A Városligeti tó egész évben feltöltött részében egy szökőkút, valamint egy úszó levegőztető rendszer kapott helyet, amelyek pozitív hatást gyakorolnak a víz minőségére. A kulturált kutyasétáltatás lehetőségének megteremtése céljából összesen 40 db, új kutyapiszok-gyűjtőt helyeztek ki.

JOD_9820

Az Iskolások Játszótere 1996-ban épült, akkoriban minőségileg megfelelő játszóeszközökkel. Ezeknek az eszközöknek egy része már nincs a helyén, a meglévők is jelentősen elhasználódott képet mutattak, ráfért tehát a felújítás a játszótérre. Az új játszóeszközök kiválasztásakor a cél az volt, hogy az iskolás korosztály energiáját lekössék. A több elemből álló játszóelem-sor mellett kihelyeztek focikapukat és ülőbútorokat is.

A kisrekonstrukciós munkálatok természetesen 2016-ban is folytatódnak, a Liget Budapest Projekt és a FŐKERT szakemberei között folyamatos az egyeztetés az ügyben, melynek során figyelembe veszik a különböző fórumokon felmerülő lakossági és civil igényeket. A Liget Budapest Projekt fő célja, hogy 2018-ra teljes egészében megújítsa a Városligetet, ennek részeként hamarosan kiírják a park felújítására vonatkozó pályázatot.


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •