Február 4-én az Aranytíz Kúlturházban híres hollywoodi filmek zenéi csendülnek fel, főszerepben a CSELLÓ! Duka Elemér csellista Budapesten született egy több száz évre visszavezethető zenész család sarjaként. 12 éves korában felvételt nyert a Bartók Béla Konzervatóriumba, majd a Liszt Ferenc Zeneakadémián folytatta tanulmányait.
 
Több országos és nemzetközi csellóverseny győztese és dobogós helyezettje. Mága Zoltán szimfonikus zenekarában játszott 8 évig szólamvezető csellistaként, amerikai turnéjuk alatt olyan helyeken lépett fel, mint a Lincoln Center vagy a Carnegie Hall. Több világhírű művésszel játszott már, pl. Martha Argerich, Zakhar Bron, Shlomo Mintz, Hosszú Legocky Géza. 2017-ben alapította saját zenekarát, mely egyedülálló Magyarországon, mivel a cselló áll a zenekar élén. Missziójuk a klasszikus zene és a magyar tradicionális cigányzene fúziója, de előszeretettel játszanak saját darabokat és napjaink híres filmzenéit is. Több külföldi fesztiválon is felléptek már: római Chamber Music Fest, Split Summer Fest, Manchester Góbé Fest.
 

Duka Elemér (b) és Berki György Rácz Pál aranykoszorús hegedűkészítő mester hangszerein játszik a Cigánykerék – Roma Értékek Fesztivál elnevezésű ingyenes rendezvényen a budapesti MOM Kulturális Központban 2013. április 6-án. Az esemény a roma kultúra különböző vetületeit mutatja be egyebek mellett divatbemutató, kiállítás, ételkóstolás és kézműves foglalkozások segítségével.

MTI Fotó: Beliczay László

 
Jegyár elővételben 2.500 Ft, a koncert napján 3.500 Ft – Az Aranytíz Örökifjak Klubja tagjainak 500 Ft
Facebook esemény: KATT