Faye Dunaway azt hitte az Oscar-gálán, hogy Warren Beatty csak viccel vele, amikor átadta neki a borítékot. A színésznő a februári Oscar-gálán történt borítékcserével kapcsolatban az NBC televízióban szólalt meg.

MTI

A legjobb film Oscar-díjának átadására az ötven éve bemutatott Bonnie és Clyde című filmklasszikus két főszereplőjét, Faye Dunawayt és Warren Beattyt kérték fel a szervezők. Dunaway hétfőn az NBC Night News című műsorának nyilatkozva idézte fel, hogy azt hitte, Beatty csak viccel vele, amikor a borítékot felnyitva rövid ideig csöndben szemlélte, majd átnyújtotta neki, hogy olvassa el. Hozzátette: úgy érezte, a színész csak a hatást akarta fokozni ezzel a gesztussal.

Dunaway a Kaliforniai álom címét olvasta fel a legjobb film díjazottjaként. Pár perces kavarodás után azonban kiderült, hogy a Holdfény című film lett a győztes. A borítékokért felelős Brian Cullinan, a PwC könyvvizsgáló cég partnere ugyanis összekeverte a borítékokat, és a legjobb színésznő kategória győztesének borítékját adta oda Dunawaynek és Beattynek.

A legjobb színésznő Oscarját Emma Stone kapta korábban a Kaliforniai álomért. Dunaway felidézte, hogy amikor megkapta Beattytől a borítékot, csak a film címét látta, Stone nevét nem vette észre. Dunaway megjegyezte: “teljesen megdöbbentette”, ami történt és utólag hibásnak érezte magát, amikor arra gondolt, hogy tehetett volna valamit a botrány elkerülésére. A színésznővel készült interjút kedden a Today című műsor sugározza.

Fotó: Newsweek