Tetszett a cikk?
 •   
 •   
 • 76
 •  
  76
  Shares

Van, hogy semmi szükség az okostelefonra, mégis magunkkal visszük. Mostantól ennek vége, mert itt vannak az okosórák. 

061.hu

Az okos eszközök használata közben néha kihívásokkal is szembesülünk. Eddig azt szoktuk meg, hogy egyetlen eszköz csatlakozik a mobilnetre, a többi pedig azon keresztül. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy akkor is az okostelefonunkhoz vagyunk kötve, amikor nem szeretnénk. Itt vannak például az okosórák! Ma még az az általános, hogy az okosóra bluetooth-on keresztül csatlakozik a telefonhoz, azon keresztül az internetre. Ez kiválóan működik, a gond csak azzal van, ha az óra és a mobil elveszti a kapcsolatot, és akkor bizonyos funkciók nem működnek. Figyelnünk kell arra, hogy ne merüljön le a telefonunk, és hogy a mobil és az óra mindig közel legyen egymáshoz, még akkor is, amikor semmi szükség nem lenne az okostelefonra. Például amikor futni megyünk. Legtöbben nem akarják azzal növelni a költségeiket, hogy új előfizetést vásárolnak minden okoseszközünknek. De ennek vége!

Már nem kell több mobil előfizetés ahhoz, hogy minden okos eszközben legyen SIM-kártya. Mindegyik eszközhöz lehet saját kártyánk úgy, hogy csak egy díjcsomag havidíját fizetjük, valamint az extra SIM kártya alacsony díját, így most már elindulhatunk futni az órával, telefon nélkül is, mert itt a MULTISIM, amivel egyetlen előfizetésbe sűríthető minden okoseszközünk, amelyek önálló SIM-ekkel használhatók. A MULTISIM-mel nem kell minden eszközünkhöz külön előfizetést vennünk, hanem a szolgáltatásba bevont SIM-eket tartalmazó eszközökkel indíthatunk és fogadhatunk hívásokat és mobilinternetezhetünk is (az eszköz képességeinek megfelelően) az előfizetés szerinti díjcsomag hang-és adatforgalmi keretéig. Ez azért is előnyös, mert a piacon már igen nagy csomagok elérhetők. Miért fizetne elő valaki a tabletje kedvéért egy külön díjcsomagra, amikor az okostelefonjában használt kártyán már előfizetett 15 gigabájt, vagy épp korlátlan mobilnetet?

A MultiSIM – amely néhány hónapja jelent meg a Telekomnál – a hagyományos SIM-kártyát és az eSIM-et egyaránt támogatja, és néhány okosórában, valamint az új iPhone Xs, iPhone Xs Max és iPhone XR készülékekben használható (az Apple okostelefonokban Dual Sim megoldással). A jövőben pedig egyre több készülék lesz alkalmas az e-SIM használatára. A MultiSIM szolgáltatás keretében egy előfizetéshez és egy díjcsomaghoz akár több SIM kártya (egyéni előfizető esetén a fő kártyával együtt összesen 3 db, üzleti előfizető esetén 4db) is igényelhető. A későbbiekben a Telekom az igényeknek megfelelően nyitja ki a lehetőséget további SIM-ek bevonására. A MultiSIM-ek hamarosan online is igényelhetőek és menedzselhetőek lesznek.  A Magyar Telekom olyan irányban fejleszti tovább a MultiSIM szolgáltatást, hogy azzal már az okosotthonok kialakításában is támogassa ügyfeleit.

További információkat a MultiSIM szolgáltatásról és annak működéséről itt olvashat.

A cikk megjelenését a Telekom támogatta.


Tetszett a cikk?
 •   
 •   
 • 76
 •  
  76
  Shares