Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

A Lakiteleki Népfőiskola, a Szent István Egyetem és a Dunaversitas Egyesület Gaál István, Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar filmrendező fényképész, operatőr emlékezetére meghirdeti   A XV. Lakitelki Filmszemlét. A filmes megmérettetés Lakitelken lesz 2015. szeptember 21-23-án, a Népfőiskola Kölcsey Házában.

lakitelekA zsűri elnöke Sára Sándor Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, a Magyar Mozgókép mestere. A szemle legjobb alkotásai díjazásban részesülnek.  Fődíj (1 db)  500.000 Ft,- Kategória díj (5 db)   200.000 Ft,- Különdíj (10 db)   100.000 Ft.

A versenyen részt vehetnek falvak, városok, iskolák televíziói, filmkészítő közösségek, magánszemélyek határon innen és túlról, minden 2010 után egyénileg vagy csoportosan készített magyar nyelvű alkotással, amely a korábbi filmszemléinken nem szerepelt.

A filmeket az alábbi kategóriákban lehet nevezni:

Krónika: helyi híradó, aktuális közéleti riportműsor, sport (maximum: 26 perc)

Korkép: filmtanulmányok a településről, filmszociográfia (maximum: 52 perc)

Művelődés: hungarikumok, helyi értékek (maximum: 26 perc)

Portré: (maximum 26 perc)

Fikciós műsorok: szórakoztató filmek, animációs, rajz-és kísérleti film (maximum 10 perc)

 “Híradó tudósítás az Internetre” címmel szerkesztett videókkal lehet nevezni.  Ezek a videók felkerülnek a Tudósítók.hu oldalra és a legtöbb szavazattal jutalmazott videó kapja a Tudositok.hu 200 ezer forintos különdíját (maximum 3 perc).

Nevezési díj nincs.

Nevezési lap és tájékoztatás kérhető: 

NÉPFŐISKOLA ALAPÍTVÁNY, H-6065 Lakitelek, Felsőalpár 3. Telefon: +36-76-549-047, Fax: +36- 76-549-048, e-mail: nepfoiskola.nfhalozat@lakitelek.hu  vagy letölthető a Népfőiskola honlapjáról  www.lakitelek.hu/nepfoiskola 

Minden alkotást külön DVD-n kérnek beküldeni, DVD formátumban, amelynek mindkét sávjára fel kell írni a műsorhangot. A filmnek asztali DVD-n lejátszhatónak kell lennie!  A borítóján fel kell tüntetni a film címét, valamint az alkotó, vagy alkotóközösség nevét, címét. A lemezen csak egy film legyen, menü nélkül. A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2015. augusztus 10.

A nevezők a pályázati feltételek elfogadásával hozzájárulnak ahhoz, hogy a pályázatra beküldött alkotásuk a lakiteleki Népfőiskola Archívumába kerüljön. A nevezett filmek közül előzsűri választja ki a szemlére bejutó alkotásokat.  Az előzsűri időpontja: 2015. szeptember 1-2.  Helye: NÉPFŐISKOLA ALAPÍTVÁNY • H-6065 Lakitelek, Felsőalpár 3.  Az előzsűri döntéséről a pályázókat szeptember 10-ig elektronikus levélben értesítjük.

 


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •