Hajléktalanok és menekültek próbálják túlélni a városi vadont a Rudyard Kipling híres regénye alapján készült The Concrete Jungle Book (A betondzsungel könyve) című musicalben.

MTI

A brit író-rendező, Dominic Garfield fejében megszületett darab pénteken debütál az edinburghi Fringe Fesztiválon. “A dzsungelben boldogulni próbáló vad fiú, Maugli történetét végiggondolva azonnal látni a hasonlóságot azokkal a fiatalokkal, akik otthontalanul, bonyolult lakhatási feltételek közepette próbálnak boldogulni az utcákon” – mondta Garfield, aki maga játssza Mauglit a darabban.

A produkció elkészítéséhez a stáb tagjai együtt dolgoztak a Centrepoint nevű jótékonysági szervezettel, és fiatal hajléktalanokkal beszélgettek, köztük néhány menekülttel is, akik elmesélték, hogyan jutottak el Szudánból egészen Londonig. A darabban Maugli egy fiatal, otthontalan menekült, aki roskadozó háztömbök között kóborol, és kénytelen harcba szállni Lajcsi királlyal és a majmokkal, akik egy utcai bandaként jelennek meg a színpadon. A grime és rap betétekben bővelkedő musical olyan témákkal is foglalkozik, mint a kábítószer-használat és az utcai erőszak.

Fotó: Malai Mail Online