A magazin több mint százéves fennállása alatt háborúk, krízisek, terrorcselekmények alatt se volt ilyenre példa. A történelmi lapszám április 10-én, pénteken jelenik meg, írja a kreativ.hu.

061.hu

“Bármi másról beszélni, miközben emberek halnak meg, orvosok és nővérek veszélyeztetik az életüket, és a világ is gyökeres változáson megy keresztül, nem jellemző a Vouge Italia-ra.” Emanuele Farneti főszerkesztő olvasókhoz írt levelében így részletezte, miért készítették a különleges, fehér címlapos számot. Hozzátette, céljuk önsajnálat nélkül elképzelni a járvány utáni világot; összegyűjteni az otthonragadt művészek közösségét, hogy pillanatképet alkossanak az új világban való életről, tiszta, fehér lappak kezdjenek.

“Fehér, elsősorban tiszteletből. Fehér, az újjászületés, a sötétség utáni világosság, az összes szín összessége, ami jelképezi a helyet és az időt a gondolkodáshoz, csendben maradáshoz. Fehér azoknak, aki az üres időt is ötletekkel, gondolatokkal, történetekkel, versekkel, zenével, és mások iránti törődéssel töltik meg. Fehér, az 1929-es válság utáni ruhák színe, mellyel a jelen tisztaságát és a jövővel kapcsolatos reményeket fejezték ki. Mindenekelőtt: a fehér nem meghátrálás, hanem egy üres lap, mely arra vár, hogy teleírják azzal a történettel, mely még csak most kezdődik el” – írták Instagramon.

Instagram will load in the frontend.