Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Augusztus 14-től 23-ig várja a látogatókat Tokaj-Hegyalja és Zemplén legnagyobb kulturális fesztiválja. Ez a hagyományos, mégis mindig sok újdonsággal szolgáló programsorozat egyszerre hat az emberben lakó művészetkedvelőre, a természetjáróra, a gasztronómia hívére és persze a finom borok szerelmesére.

061.hu

Az idei, több mint félszáz programból álló rendezvény magas színvonalú komolyzenei hangversenyekkel, színházi és irodalmi estekkel, jazz koncertekkel, kirándulásokkal, kiállításokkal, családi és gasztronómiai programokkal várja a helyi közönséget és az ország más vidékéről érkező, minőségi kikapcsolódásra vágyó látogatókat egyaránt. Az augusztusi napokban olyan válogatott művészeti palettát kínálnak, amelyért érdemes több napot, akár a teljes időszakot Zemplénben tölteni.

Az augusztus 14-i nyitókoncerten közreműködik a Budafoki Dohnányi Zenekar, az est szólistája Balogh József zongoraművész, karmestere pedig a Fesztivál művészeti vezetője Hollerung Gábor lesz. Augusztus 15-én Sátoraljaújhelyen este 7-kor Tóth Vera a Budapest Jazz Orchestra kíséretével lép fel. Augusztus 16-án, vasárnap a cirkuszművészet kedvelőit várják Tokajba: a Paulay Ede Színházban az Illúzió Mesterei lépnek föl, köztük Hajnóczy Soma, a bűvészet kétszeres világbajnoka, valamint Nagy Molnár Dávid bűvész, világbajnoki ezüstérmes illuzionista is. 17-én este a Tokaj Fesztiválkatlan Teátrumában Tompos Kátya, Takács Nikolas és a Jazzical Trió „lapozza föl” a Great Hungarian Songbook-ot. 17-én és 18-án, Sátoraljaújhely-Széphalmon a Magyar Nyelv Múzeumában és Tokajban a Paulay Ede Színházban Az élet értelme – Egypercesek száz percben címmel Mácsai Pál és Lukács Miklós Örkény István novelláiból összeállított estjét láthatják.

Augusztus 19-én, több különleges műsor a kínálat. Trianon 100. évfordulájára emlékezve, de kultúránk megőrzésének jeleként a Lavotta Kamarazenekar az elszakított területek egy-egy magyar zeneszerzőjének műveiből állítja össze a sátoraljaújhelyi Városháza udvarán este 8-kor kezdődő hangversenyét. Fél 9-kor a Tokaj Fesztiválkatlanban Feke Pál és társulata az István, a király rockopera keresztmetszetét, koncertváltozatát viszi színre. A címszereplő mellett Dolhai Attilát, Szomor Györgyöt és Novák Pétert is láthatják.

A négynapos, augusztus 20-23-i hétvégére különlegesen színes kínálattal készül a Zempléni Fesztivál. A Royal Tokaji Borászat udvarán a Honvéd Férfikar bordalait vagy a Barta Pincében Barabás Lőrinc programját is választhatják, 22-én pedig Rúzsa Magdi is fellép a Tokaj Fesztiválkatlanban.

A kiemelt nagyprogramokon kívül számtalan kamarakoncert, gyerekprogram várja az érdeklődőket. Fellép többek között Marczi Mariann, Seres Borbála, a BDZ Fúvósötös, a Corpus Harsonakvartett, a MYNK Quartet, a Trüffel Quartet, a Wespa vonósnégyes Várallyay Kinga valamint Csillagh Katalin közreműködésével, Bognár Szilvia, a Bon-Bon Matiné, Joós Tamás és még mások.


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •