A lakosság egyik kedvenc elfoglaltságává egyértelműen a filmek, sorozatok streamelése és a tévénézés vált az utóbbi hetekben. De vajon mit néznek azok, akiket karanténmentes időszakban mi néznünk a színpadon vagy a filmvásznon? A 061.hu új sorozatában általunk is nagyra becsült személyiségek – színészek, filmesek, zenészek – írják le, milyen sorozatokat, filmeket láttak, vagy néznek épp otthon, a kényszerpihenő alatt. Ezúttal Rezes Juditot, a Katona József Színház művészét kérdeztük.
 
MM – 061.hu
 
Milyen filmeket, dokumentumfilmeket, sorozatokat nézel? Miért ajánlod ezeket?
Mivel a gyerekek nagyon meghatározzák az időnket, így nem nagyon sikerül a saját kívánságlistánkat bepótolni a filmek és sorozatok terén. Esténként moziklubot tartunk, amikor mindig valamelyikünk választ filmet. Persze mi, felnőttek igyekszünk olyat választani, amit nézhet a kilenc és fél éves fiunk is. Így alakult, hogy egyik este megnéztük a Pál utcai fiúkat is. Nagyon régen láttam. Jólesett a sok akciófilm mellett egy ilyen szép, klasszikus művet is látni. Egy sorozatot megemlítenék azért. Amikor képes vagyok este még fönt maradni, akkor ha már egy egész filmet nem is bírok megnézni, de egy részt egy sorozatból még talán igen. Az egyik a Fosse/Verdon, ami nagyon nagy hatással volt rám. Amióta az eszemet tudom és tánccal foglalkozom, egyik kedvenc koreográfusom Fosse, így számomra ez még különlegesebb volt. És szeretem, hogy a sorozatok révén jobban kibontakozik egy cselekmény, vagy mélyebben megismerhetünk egy-egy jellemet.


Van-e olyan sorozat, amit még nem kezdtél el nézni, de tervben van?
Tervem sok van, de talán a Korona című sorozattal folytatom. És ezt most nem a vírus ihlette meg bennem! (nevet)


+1. Milyen online produkciókat, karantén előadásokat láttál az utóbbi hetekben? Milyen élményt nyújtottak ezek a programok?
Amit mindig megnézek, az a Katona és a WMN közös produkciója, a Csak neked mondom, ahol a Katona színészei beszélgetnek a Sufni színpadán egy általuk meghívott másik színésszel. Most indult el a második évad, amelynek egyik “epizódjában” egykori színművészetis osztálytársammal, Bereczki Zolival beszélgettem. Az online színházak közül – és most megint egy kicsit hazabeszélek – a Ledarálnakeltűntem című előadást néztem meg, amit körülbelül öt éve vettünk le a műsorról. Meghatározó darab ez a pályámon. Kíváncsiságból néztem bele, és egyszerűen ott ragadtam. Rengeteg külföldi turnén vettünk részt az évek során ezzel az előadással, és mindenhol hatalmas sikerrel játszottuk. A karantén előtt beszéltük meg a barátnőmmel, hogy megnézzük a Liliomfi utolsó előadását a Budaörsi Latinovits Színházban, de sajnos nem jött össze. Most ezt is elérhetővé tették, így ha nem is együtt, de meg tudjuk nézni, legfeljebb utána telefonon megbeszéljük az élményeinket.
 
https://www.youtube.com/watch?v=_0OayB4w5GM