Áprilisban két új kiállítással is jelentkezik a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria – az érdeklődők a Budapest FotóFesztivál programsorozatának részeként megvalósuló Lépéslenyomatok, illetve az idei Vizuális Kultúra OKTV legjobb alkotásait bemutató Madárlátta napkollektor! című tárlattal is találkozhatnak.

061.hu

Lépéslenyomatok

A fotográfia kerül a középpontba a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában áprilisban. Április 15-én a Budapest FotóFesztivál programsorozatának részeként Lépéslenyomatok címmel nyílik kiállítás, amely a fotótörténet egy izgalmas fejezetét eleveníti fel. Az érdeklődők kortárs művészek közvetítésével a mozgás rögzítésére tett, változatos fotográfiai kísérleteket ismerhetnek majd meg a tárlaton.

A tánc és a mozdulatok egyszeriek és megismételhetetlenek. Bár pillanatnyi állapotuk rögzítése szinte lehetetlen feladat az évtizedek alatt mégis különböző technikák alakultak ki ennek a törékeny látványnak a megörökítésére. A Lépéslenyomatok a századforduló időszakától napjainkig fotók, notációs rendszerek, sajtótörténeti anyagok, interjúk és a számítástechnika eszközeinek segítségével kérdez rá a rögzítés problémáira, a fotográfus és a táncos együttműködésére, a fényképek kontextustól függő értelmezésére és a modern technika térhódítására. A Deák17 Galéria kiállítása a Budapest FotóFesztivál hivatalos programjának részeként valósul meg.

A kiállítás online megnyitója a Galéria Facebook-oldalán követhető 2021. április 14-én 18.00 órától.

Madárlátta napkollektor!

A Deák17 Galéria idén is helyet ad az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett, az Oktatási Hivatal szervezésében megvalósult Vizuális Kultúra Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny legjobb pályaműveiből rendezett kiállításnak. 2021-ben a középiskolás alkotók a fenntarthatóság és a környezetvédelem kérdésére reagáltak alkotásaikkal. A kiállítást Haraszthy László ornitológus, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület elnökségének tagja nyitja meg.

Az online megnyitó 2021. április 24-én 15:00 órától követhető a Galéria Facebook-oldalán.

STARTart

A Deák17 Galéria STARTart programsorozatának harmadik alkalma a fotográfus szakmát mutatja be. A Facebookon követhető élő, interaktív beszélgetéseket elsősorban a művészeti pályák iránt érdeklődő fiataloknak ajánlják, de izgalmas lehet minden művészetrajongónak, aki szívesen belelátna a kreatív szakmák kulisszatitkaiba. Áprilisban a programsorozat vendége Dömölky Dániel fotográfus.

További információ: https://www.deak17galeria.hu/programok/startart/