Földes László Hobo 2015. november 5-én mutatja be Vidnyánszky Attila rendezésében Halj meg és nagy leszel! című zenés monodrámáját a Nemzeti Színház Kaszás Attila termében.

061.hu

A Halj meg és nagy leszel ún. zenés kálvária 14 stációval, amiben dalokat, verseket, vallomásokat, történeteket hallhatunk  az utolsó hetven évből. “Az a Hobo, akit a Halj meg, és nagy leszel szerepében fognak látni, az egyik legőszintébb ember, akit valaha ismertem. Őszintesége megrendítő és bátorságot adó” – mondta a rendező, Vidnyánszky Attila.

Emellett elkészült az Úton lenni a boldogság címmel egy felsőoktatási segédanyag, aminek 500 példányban megjelent kötete tartalmazza Hobo teljes irodalmi munkásságát – dalszövegeit, színházi darabjait, novelláit, műfordításait, – valamint a hozzá tartozó pendrive Hobo mind a 36 megjelent albumát, előadóestjeit, színpadi és filmfelvételei, és olyan koncertek is, amelyek nem jelentek meg soha lemezen. 82 határon túli iskola várja, hogy megkapja ezt az anyagot – Hobo bízik benne, hogy az EMMI hamarosan ki is szállítja az intézményeknek a minisztérium által is támogatott anyagot.

Fotó: Horvát Péter Gyula