Fonyód idén februárban ismét megmutatja, hogy télen-nyáron tökéletes úti cél a kisváros, a hónap elején szinte kolbászból lesz a kerítés, ugyanis február 2. és 4. között a városi sportcsarnokban kilencedik rendezik meg a Fonyódi Kolbászfesztivált.

A gasztronómiai és kulturális rendezvényt hagyományt teremtő céllal 2010-ben hívták életre szervezői. A  debütáláson már több mint 50 csapat mutatta be az ínycsiklandó finomságaikat. Még a hazai kolbászcsászárság fellegváráról, Békéscsabáról is érkeztek szakértő kolbászkészítő mesterek, de a budapesti, szolnoki, sőt még a külhoni kolbásztöltő csapatok is ellátogattak a Balaton partra.

A rendezvény eddigi története során közel 400 csapat, baráti társaság, egyesület, önkormányzat, gyúrta és készítette a tekeredő kolbászokat a sportcsarnokban és izgult végig az eredményhirdetésen, hogy az arany, ezüst és bronz kategóriás díjak kihez fognak kerülni.

Az évek során az esemény a téli Balaton legnagyobb gasztronómiai rendezvényévé vált, elismertségét tovább növelte az elmúlt években megrendezett Balatoni Kiemelt Üdülőkörzet Településeinek Kolbásztöltő Bajnoksága, amely osztatlan sikert aratott a résztvevő balatoni települések körében. Ezen felbuzdulva a 2018-es évben február 4-én 11:00 órakor ismét sor kerül a vetélkedésre. 

A hosszan tekeredő kolbászokon és túlcsorduló pálinkákon kívül a program kiváló színvonalát még remek és szórakoztató előadások, néptánc és népzenei bemutatók, utcabál, mulatós műsor és koncertek garantálják. Fellép többek közt Csepregi Éva, a Republic, az Irigy Hónaljmirigy, a Kozmix valamint a Kerozin.