Tetszett a cikk?

Múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, hagyományőrzőkkel, népi játékokkal, előadásokkal, kézműves foglalkozásokkal és filmvetítésekkel várja a látogatókat a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeum március 15-én, a nemzeti ünnepen.

MTI

A múzeum idén kilencedik alkalommal szervezi meg “Forradalmi Forgatag” című rendezvényét, amelynek keretében egész napos programokat kínálnak március 15-e alkalmából a családok számára. Az ingyenes napon a látogatók 10, 12 és 14 órakor meghallgathatják “Az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc katonái és eszközei” című előadást, illetve 11, 13 és 15 órakor bejárhatják a Hadtörténeti Könyvtár és a Hadtörténeti Térképtár titkos raktárait. A kiállítások 9 és 18 óra között ingyenesen megtekinthetőek lesznek.

A kézműves foglalkozás keretében a gyerekek huszárcsákót, töltéstáskát, tarsolyt készíthetnek és játékkatonát festhetnek, fémkatonát önthetnek, de ékszerkészítésre is lesz lehetőség. A rendezvényen a Magyar Szablyavívó Iskola bemutatója mellett, a hagyományőrzők csatabemutatókkal, ágyúlövésekkel, puskasortüzekkel és szuronyharc bemutatókkal szórakoztatnak egész nap. A Hadtörténeti Múzeum Márványtermében 13 órakor a Kákics Együttes zenés-táncos műsorával, majd a Nemzeti Táncegyüttes 14:30-kor táncházzal várja a kicsiket és nagyokat egyaránt.

A program részletei megtalálhatók a www.militaria.hu, valamint a https://www.facebook.com/hadtorteneti.muzeum/ oldalon.

Fotó: honvedelem.hu

 


Tetszett a cikk?