Tetszett a cikk?

Egy hiánypótló filmes alkotás van születőben, ugyanis A halál népbiztosa címmel dokumentum-játékfilmet készít a Nem vallott eltemetve és Az üldözött Bethlent jegyző Stefka István és Csurka Dóra. Az alkotás eddig soha nem látott részletességgel, történelmi hitelességgel, mégis a mai kor emberét is megérintve mutatja be a vérengző Szamuely Tibor sorsán keresztül a Tanácsköztársaság 133 napjának történetét. 1919 tavaszán és nyarán, ha valahol Magyarországon ellenforradalmi akciót fedeztek fel, őt küldték a helyszínre. Ha a magyar munkásság elégedetlenkedett őt uszították rájuk. Ha az üzletek kisajátítása, az árukészletek lefoglalása miatt tiltakoztak a kereskedők, ő ment, és vitte magával a mindenre kész, vakmerő Lenin-fiúkat. Mentek gyilkolni, akasztani. És ő gyönyörűséget érzett abban, ha ölhetett.

061.HU

A dokumentum- játékfilmben archív fényképek, plakátok, és filmfelvételek teszik hitelessé a történetet. Ehhez párosul a kiváló színészi játék, valamint olyan játékfilmes elemek, amelyek jobban befogadhatóbbá, valóságosabbá teszik a nézők számára a 100 éve történt eseményeket. A forgatás kulisszatitkaiba a Pesti TV-n futó 061 című műsor stábja kukkantott be. 

 


Tervezett bemutató: 2021. március 21.

Szereplők: Resetár Dániel- Szamuely, Réti Nóra- Szamuely felesége, Szilágyi Jolán, Sorbán Csaba- Kun Béla, Ambózy Áron- Lenin
Executive producer: Huth Gergő
Producer: Stefka István
Operatőr: Győry Márk
Forgatókönyvíró: Csurka Dóra
Játékfilmes rendező: Holicska Ádám

A TELJES MŰSORT IDE KATTINTVA NÉZHETED MEG!

Készítette: Lakatos- Szabó Fruzsina, Hatlaczki Balázs és Gacsal Zsolt

Fotók: Hatlaczki Balázs 


Tetszett a cikk?