Ma ünnepli 52. születésnapját Phil Anselmo, s habár az utóbbi években a legtöbbet 2016-os botránya kapcsán hallottunk róla (a Dimefest-en a white power kifejezést használta náci karlendítés kíséretében), elvitathatatlan, hogy óriási része van abban, hogy a Pantera a metál egyik legnagyobb hatású, újító zenekarává vált. Most összeszedtünk 10 érdekességet, amit nem biztos, hogy tudtál a metál műfajának egyik „atyaúristenéről”.

061.hu

1. Fiatal srácként halászhajókon dolgozott.

2. Tizennégy éves korában kis híján leégette házukat – a húgát szerette volna megviccelni, a tréfa azonban nagyon rosszul sült el.

3. 1992-ben létrehozta a Sokk házat, egy kísértetházat szülővárosában, New Orleans-ban. A házat minden évben október végén, Halloween ünnepekor nyitják meg.

4. Szerepelt a Manson család című filmben, ő kölcsönözte a Sátán hangját.

5. A Necrophagia nevű zenekar 1999-es nevű albumán Anton Crowley álnéven gitározott.

6. Anselmo volt a producere a Crowbar 1993-as azonos című albumának, és pár számban vokálozott is.

7. A hozzátartozók kérésére nem vehetett részt Dimebag Darell temetésén.

8. Imád boxolni. Több száz ilyen DVD-je van, előfordult, hogy boksz edzője a turnéira is elkísérte. A Boxing Inside nevű portálra pedig több cikket is írt. A Pantera-bőgős Rex Brown a könyvében leírja, hogy Anselmo már 18 évesen beleállós, kemény bunyós volt: amikor az énekest egy másik banda egyik tagja felcukkolta, a bulihely előtt véresre verte a brigád mind az öt tagját.

9. 1996-ban egy koncert után leállt a szíve herointúladagolás következtében. Sajtóbeszámolók szerint 4-5 percig volt a klinikai halál állapotában.

10. Anselmo 2005 óta nem használ keménydrogokat, leginkább azért, hogy meg lehessen műteni a hátát.

Vezető kép: rollingstone.com