Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Elkészült a Jánoshegyi út átépítése a Normafa rehabilitáció második ütemében, ami hiánypótló szerepet tölt majd be a budapesti sportrajongók életében. Váczi János alpolgármester a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Normafa fejlesztésének második ütemében a legnagyobb feladat a Jánoshegyi út Normafa Síház és a Libegő felső állomása közti szakaszának átépítése volt, aminek részát képezi az 1740 méter hosszú és 1,5 méter széles gumiborítású futópálya kialakítása, valamint a korábbi, a Libegő felső állomása és az Erzsébet-kilátó közötti, 300 m-es rekortán futóút felújítása is.

DEZSE BALÁZS – 061.hu

“Az a célunk, hogy minél többen mozogjanak, sportoljanak, jó levegőn legyenek, bízunk benne, hogy a megújult útpálya és az új, ízületeket kímélő burkolat következtében még többen döntenek a sportolás mellett.” – mondta Dr. Váczi János alpolgármester, a város legújabb futópályájának átadóján, amelyet a  Jánoshegyi út Normafa Síház és a Libegő felső állomása közti szakaszán alakítottak ki. A cél az volt, hogy lehetőséget biztosítson az iskolának arra, hogy kihelyezett testnevelés órával, akár diákoknak szervezett sportrendezvényekkel megszerettessék a sportot, a mozgást a gyerekekkel.

Fotó: Sárközy György

A futóutat egy tavaszra kihajtó zöld sáv választja majd el az újraaszfaltozott útpályától, az ősz második felétől pedig környezetkímélő, mozgásérzékelő LED-lámpás közvilágítás teszi hangulatosabbá és nem mellékesen biztonságosabbá a sportolást. A projekt keretén belül a korábbi útszélességet csökkentették, hogy az erdő széle érintetlen maradjon, így a keskenyebb aszfaltút a kerékpárosokat, görkorcsolyázókat vagy akár babakocsival közlekedőket tudja leginkább kiszolgálni. Az autós forgalmat ennek érdekében korlátozták: az útszakaszra csak rendkívül indokolt esetben, kizárólag engedéllyel lehet behajtani. 

futas04

A kormányhatározatban négy nagy programpont szerepel: az egyik a Fogaskerekű nyomvonalának meghosszabbításához szükséges terület megújítása, ami többek között rendezi a régóta üresen álló, rettenetes állapotú Hotel Olimpia sorsát; a másik nagy fejlesztési terület a parkolás és közlekedés rendezése; a harmadik az egykori Fácános megújítása; a negyedik pedig a volt zugligeti lóvasút végállomás műemléki rekonstrukciója, amely a felújítás után a Helytörténeti Gyűjteménynek ad majd otthont.

Fotó: Sárközy György
Vezető kép: 12.kerulet.ittlakunk


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •