Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Hangulatos futófesztivált rendeztek szombaton, Óbudán a Pünkösdfürdő utca, és a Kossuth Lajos üdülőpart találkozásánál.

 HERPAI ANDRÁS – Nullahategy

WP_20150425_09_17_39_ProHa sikerült az óbudai Pünkösdfürdő utca „MDF” piac forgatagán átvergődnünk és eljutnunk a Duna-partra egy igazi családi esemény résztvevői lehetünk. A Szabadidő, Szeretem! Újratöltve 2015. évi ingyenes szabadidős sportrendezvény sorozat második állomása az Óbudai Futófesztivál, amely immár másodszor rendezték meg ezen a helyen, és a sikerre való tekintettel még ebben ez évben számíthatunk a következőre.

Az előzetes regisztrációt követően három távon próbálhattuk ki magunkat: 2015 m-es táv a kezdő futóknak, illetve a családosoknak; a 7 km-es és a félmaratoni táv a profibbaknak. A legrövidebb távon már a rajt előtt negyed órával nem lehetett jó indulóhelyet találni, a futásra váró kicsik és nagyok majdnem 200 m-es hosszan sorakoztak fel.

WP_20150425_09_22_06_ProEzt a türelmes és idilli várakozást törte meg a futáshoz járó színes lufik szétosztása. Nena 99 Luftballon című örökzöld slágerére percek alatt elfogytak a türkiz-, rózsaszín-, kobaltkék-, kanárisárga- és orgona lila lufik, hogy jókedvvel töltsék meg a futókört. Lelkesítő volt látni, hogy a kicsik és nagyok milyen szenvedélyesen melegítenek be az AC/DC Thunderstruck című számára, mondhatni elkapták a ritmust.

A futókat a fesztivál fővédnöke Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a Magyar Férfi Vízilabda Válogatott szövetségi kapitánya, és Bús Balázs Óbuda és Békásmegyer polgármestere indította útjának, noha a rajtpisztoly durranása, és a kürt éles hangja elmaradt, a futók sikeresen elindultak.

A sportolni vágyókat kulturált öltöző, toalett, ruhatár is várta, a legkisebbeknek arcfestést, és csillámtetoválást kérhettek. A Szent Margit Rendelőintézet ingyenesen vérnyomás és vércukorszint vizsgálatot végzett, hogy akkor is tegyünk valamit az egészségünkért, amikor éppen nem futunk.


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •