„Futópályát építünk a belvárosiaknak!” – adta hírül közösségi oldalán Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület polgármestere. Belváros Önkormányzata a lakossági igényeknek megfelelően folyamatosan fejleszti az aktív életmód feltételeit, ezt a célt szolgálja majd a 436 méter hosszú, 120 cm széles pálya is, amelyet az Olimpia park, a Széchenyi rakpart, a Markó utca, a Balassi Bálint utca és a Balaton utca útvonalon alakítanak ki.

061.hu

A játszóterek, a szabadtéri sportpályák, fitnesz parkok, ping-pong asztalok, az ingyenes korcsolyázási lehetőség, az úszásoktatás támogatása, valamint a tavaly átadott V.30 Belvárosi Sportközpont után a belvárosiak újabb lehetőséget kapnak a sportolásra, ugyanis futópálya épül az Olimpia park körül.

Az Olimpia parkot 2014-re teljes körűen, igazi közösségi térként újította meg az Önkormányzat, ahol mozgásra, sportra a több mint kétezer négyzetméteres játszótér, valamint a futball, kézilabda és kosárlabda játékokra egyaránt alkalmas sportpálya nyújt lehetőséget. A park most új funkcióval bővül: az Olimpia park, a Széchenyi rakpart, a Markó utca, a Balassi Bálint utca és a Balaton utca útvonalon vezetett futópálya hossza 436 méter, a szélessége mindenhol 120 cm lesz.

A futópálya mellett nyújtókorlátokat, értékmegőrzőt és információs táblákat is kihelyeznek, valamint kiépítenek egy új ivókutat is a pálya mentén, és telepítenek egy napelemmel működő LED sebességjelző táblát is. A munkálatok 2022 elején kezdődnek.