Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Futóversennyel, családi programokkal, valamint a Budapest Bár és PUF koncertjével ünneplik Magyarország uniós csatlakozásának évfordulóját az Európa-napon, május 13-án a Szabadság téren.

MTI

Magyarország uniós csatlakozásának évfordulója alkalmából évről évre egyre hosszabb távot teljesítenek a futók az Európa-napon – közölték a szervezők. Az immár ötödik alkalommal megrendezett futóversenyen az uniós tagság 14. évfordulóját szimbolizálva 14 kilométeres távon állnak rajthoz délelőtt a futók. Újdonság, hogy a résztvevők idén először 7-7 kilométeres váltóban is teljesíthetik a teljesen akadálymentesített távot.

A gyerekeket a Pódium színpadnál Bíró Eszter Állati zenés ABC gyermekkoncertjén, Bolba Éva és a JAZZterlánc produkcióján várják, vagy az Ákom-Bákom Bábcsoport és a Mintapinty zenekar produkcióin is részt vehetnek.

A nagyszínpadon Hangácsi Márton lép fel, majd a magyar etnoműfaj jeles képviselője, Szalonna és Bandája ad koncertet. Kora este kezdődik az idén 35 éves Pál Utcai Fiúk együttes koncertje, végül a tíz éve alakult Budapest Bár zárja a sokszínű programsort. A Farkas Róbert vezette népszerű formáció Rutkai Borival, Ferenczi Györggyel, Keleti Andrással, valamint Mező Misivel lép fel.

A színpadi programok mellett a kilátogatók az információs standokon többek között az uniós munkavállalás és külföldi tanulás lehetőségeiről is tájékozódhatnak, de kvízjátékokkal, tanácsadással, gyerekprogramokkal is várják az érdeklődőket.

A fesztiválon veszi kezdetét az EU&ME kampány is, amelynek célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét az Európai Unió közös vívmányaira és előnyeire, mint amilyen például a kezdő vállalkozók támogatása, a környezetvédelem, a fogyasztói jogok és a határok nélküli szabad utazás, tanulás és munkavállalás lehetősége. A nagyszínpadon bemutatják öt neves európai rendező ezekről a témákról készült rövidfilmjét és a kampány magyar szereplőit is.

Kép: Európa Pont


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •