Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Tizenhárom nemzetközileg is elismert kortárs galéria csatlakozott az immár hatodik alkalommal megrendezendő Gallery Weekend Budapest (GWB) programsorozathoz, amely március 7-én és 8-án a rendhagyó tárlatvezetések mellett ingyenes programokkal, valamint pop-up kiállítással is várj  a visszatérő kiállításlátogatókat és azokat, akik eddig csak kacérkodtak az izgalmas kortárs képzőművészeti galériák felfedezésével. A kiállítóterek szombat–vasárnap 12-től este 6-ig várnak minden érdeklődőt, a művészek és galériások pedig szívesen beszélnek a kiállított művészek munkáiról. 

061.HU

A Kortárs Galériák Egyesületének szervezésében megvalósuló rendezvény célja, hogy a különféle izgalmas programokon keresztül vezesse be a közönséget a kortárs művészet világába. A márciusi művészeti fesztiválon ingyenesen vehetnek részt az érdeklődők a megnyitók mellett rendhagyó tárlatvezetéseken és vezetett galériatúrákon.

A programsorozat idei különlegessége a „Köztes hely – a valóság és psziché között” pop-up kiállítás lesz, amely több mint harminc magyar és külföldi papír alapú kortárs alkotást mutat be. A tárlat, amelyet Dr. Petrányi Zsolt kurátor állított össze, kizárólag március 7-én, szintén ingyenesen tekinthető meg a belvárosi Société Budapest-ben. 

Az idei eseményhez csatlakozó acb, a Deák Erika, a Glassyard, a Horizont, az INDA, a lipótvárosi Kisterem és a Vintage, a Knoll Budapest, a Molnár Ani, a MyMuseum, a TOBE, a Várfok, a VILTIN galériák egyedi és ingyenesen programokkal készülnek. A tájékoztató idézi Tallér Ágnest, a Kortárs Galériák Egyesületének elnökét, aki hangsúlyozta, hogy a hazai kortárs művészek egyre nagyobb nemzetközi sikereket érnek el. A hazai és nemzetközi díjak és elismerések mellett, olyan világhírű múzeumokban láthatók magyar kortárs alkotások, mint a New York-i Metropolitan Múzeum, a londoni Tate Modern Múzeum vagy a párizsi Pompidou Központ. A kortárs képzőművészeti fesztivál tökéletes alkalom arra, hogy minél többen megismerkedjenek a színtér elkötelezett szereplőivel és tevékenységükkel – tette hozzá.

A nemzetközi Gallery Weekend sorozathoz kapcsolódó budapesti rendezvény olyan nagyvárosokkal dolgozik együtt a kortárs képzőművészeti színtér tevékenységének és eredményeinek népszerűsítésén, mint Brüsszel, Antwerpen, Chicago, Dublin, Havanna, Kaunas, Mexikóváros, Párizs, Barcelona, Varsó, Berlin, Peking vagy Tel-Aviv – írták a tájékoztatóban.

Fotó: Horváth Péter Gyula-061.HU


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •