George Clooney volt az elmúlt egy évben a legjobban kereső férfiszínész a világon, de jövedelmének zöme nem a filmezésből, hanem tequilagyáró cégének eladásából származott – közölte a Forbes amerikai üzleti magazin.

MTI

Az 57 éves filmsztárnak 2017. június 1. és 2018. június között 239 millió dollárra becsült bevétele keletkezett, a legnagyobb 35 éves filmes pályafutása alatt, és csaknem kétszer annyi, mint az idei ranglista második helyén álló Dwayne Johnsonnak. A Forbes úgy véli, hogy a Diageo brit konszern akár egymilliárd dollárt is fizethetett 2017 júniusában a Casamigos Tequila cégért, amelyet Clooney 2013-ban alapított két vállalkozóval közösen.

Dwayne Johnson volt hivatásos pankrátor 124 millió dollárra becsület bevételre tett szert a múlt év második és a folyó év első felében, főleg a Jumanji – Vár a dzsungel című kasszasikernek köszönhetően. A harmadik legjobban fizetett férfiszínész Robert Downey jr volt 81 millió dollárral, őt Chris Hemsworth követi 64,5 millióval, Jackie Chan 45,5 millióval, Will Smith pedig 42 millióval.

A filmszínésznők közül Scarlett Johansson kereste a legtöbbet, a Forbes múlt héten közzétett listája szerint 40,5 millió dollárt. A két lista összevetéséből kitűnik, hogy a női színészeket sokkal rosszabbul díjazzák, mint a férfiakat: míg a ranglista első 10 helyén szereplő férfi együttesen 784 millió dollárt keresett, a legjobban fizetett 10 színésznő csak 186 millió dollárt.

Fotó: businessinsider.com