Három év után visszatér Budapestre Mick Harvey, Nick Cave egykori zenésztársa. Az ausztrál muzsikus november 27-én a Budavári Művelődési Házban egy szál gitárral lép fel, a koncerten In Dreams – The Music of David Lynch című turnéja anyagából válogat.

MTI

A most 57 éves Mick Harvey 36 éven át volt Nick Cave különböző együtteseinek tagja. A multiinstrumentalista zenész, előadó 1973-tól zenélt együtt Cave-vel, például a Boys Next Doorban, a Birthday Partyban, végül 1983-tól negyedszázadon át a Nick Cave & The Bad Seedsben. A gitáros, hangszerelő, zeneszerző Mick Harveynek komoly szerepe volt Nick Cave sikereiben.

Még a nyolcvanas években Berlinben zenélt egy másik Ausztráliából Berlinben költözött csapatban, a Crime & The City Solutionsben is, és az évek során saját produkcióival, illetve együttműködéseivel jelentős életművet épített. Játszott Lydia Lunch, a Die Haut vagy a Go-Betweens lemezein, producerként jegyezte PJ Harvey két fontos albumát, köztük a 2000-es a Stories from the City, Stories from the Sea-t.

2009 januárjában jelentette be távozását Nick Cave zenekarából, szakmai és személyes okokra hivatkozva. Addig a Bad Seeds 14 albumán gitározott és vokálozott, a legjobb munkák ezek közül talán a From Her to Eternity (1984), a Tender Pray (1988), a Let Love In (1994), a The Boatman’s Call (1997), a No More Shall We Part (2001), az Abattoir Blues/The Lyre of Orpheus (2004) és a Dig!!! Lazarus Dig!!! (2008) voltak.

Sok Bad Seeds-rajongó számára meglepetés volt, amikor a kilencvenes évek közepén két szólólemezt is kiadott. Mindkét album (Intoxicated Man – 1995, Pink Elephants – 1997) a legendás francia zenész, előadó, Serge Gainsbourg életműve előtt tisztelgett. A következő Mick Harvey-lemezek (One Man’s Treasure – 2005, Two of Diamonds – 2007) megjelenéséig számos filmzenét is szerzett. Legutóbbi szólóanyaga 2013-ban jelent meg Four címmel. November 27-én a Budavári Művelődési Házban előtte a Heaven Street Seven volt frontembere, Szűcs Krisztián lép fel, szintén egy szál gitárral.