Fekete Péter, a nemzeti cirkuszművészeti stratégia kidolgozásáért felelős miniszteri biztos az MTI-nek elmondta, hogy szombaton 17 órára a budapesti görkorcsolyásokat szeretnék összecsődíteni a Hősök terére. A cirkuszművészeket és görkorcsolya-versenyzőket felvonultató program a görkorcsolyával érkezők bevonásával készülő flashmobbal zárul. Fekete Péter hangsúlyozta: a Cirkuszok éjszakája nyitó eseményének célja, hogy a cirkuszművészetről új képet alakítsanak ki, megszólítva ezzel minden társadalmi réteget.

 A tervek szerint a megnyitó fő látványossága egy helikopterrel magasba emelt artista levegőszáma lesz, amelyre az elmúlt ötvenkét évben nem volt példa – fűzte hozzá Gergely László, a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. (MACIVA) ügyvezető igazgatója. Mint felidézte, 1963. május 1-jén tartottak hasonló helikopteres bemutatót a Hősök terén, akkor egy artista házaspár trapéz számát láthatták az érdeklődők.

A Cirkuszok éjszakáján a Fővárosi Nagycirkuszban a négy földrész művészeit felvonultató, Circussimo című műsor mellett többek között a Baross Imre Artistaképző növendékei és a Békéscsabai Jókai Színház táncosai várják az érdeklődőket, akik a cirkuszi produkciók mellett musical betétdalokat is hallhatnak Gubik Petra, Liszi Melinda, Gábor Anita, Harcsa Boglárka és Balázs Csongor előadásában.

Forrás: MTI

Fotó:index.hu